Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Žlahtnjenje vrtnic in sejanci

Moderator: Melona

Odgovori
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Krasno, da bi skoraj do sem dišalo.

Lepo bodimo, Mil[/b]
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Prelepe so, tale princ pas sploh.
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

O, končno tudi nekaj na tej temi. Prav lepo mi je bilo spet nekaj prebrati. In vse so mi lepe. Ta OP Cardinal Hume ima zelo lepo barvo in obliko cveta, pa ostale bodo tudi zasijale še bolj drugo leto na odprti gredi. Pa princ, prekrasnih mešanj in prelivov, kako to obožujem. Vsakič pa se sprašujem kako, da jih tako dolgo držiš v teh posodicah, one pa ti toliko dajo in niti malo ni videti, da bi jim kaj manjkalo. To ni kar tako, očitno jim paše tudi terasa, verjetno jih imaš še vedno znotraj?_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Hvala, punce.

Ja, do konca avgusta bodo v lončkih na terasi, potem gredo ven. Pred poletjem so bile še premajhne za ven, potem pa sonce tako pritisne, da ne bi prenesle šoka. Najbrž bi jih prej presadila, če bi imela kak senčen prostor. Na terasi so kar zadovoljne, le zalivanje na zalogo, če grem za dlje zdoma, jim ni najbolj všeč, takoj odvržejo nekaj listja. Je pa res, da moram kakšni vmes tudi zamenjati premajhen lonček za večjega.
Poezija

Danes me je to mali škržatek presenetil. Sejanček Pestraje Fantazije in neznanega očeta je nazadnje bil debel mali popek. Potem pa sem malo pozabila nanj in danes ko sem prinesla deževnico in odgrnila zaveso na oknu, kjer raste sem se skoraj ustrašila. Pa ne samo tega da je kar poln cvetek, tudi ker je tako začetniško pošprican, da se vidi, da je to vsaj malo posebnice. Visok je 17 cm, cvet do največ 4 cm, zelo spodobno diši po limonah in še čem, kar ne znam definirati.

_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona

Ježeš, kako je luškan! Tole pa res obeta!
Poezija

Tale letošnji sejanec je zacvetel šele sedaj.

Crimson Glory Cl. x Monique Leustournelle, že visok, včasih zdrav, sedaj ne več.
Cvet enake oblike kot mama C.G., velik najmanj 8 cm, prej več, vonj pa ne od mame, ampak žal točno tak kot ga ima oče, po čajevkah, nekoliko pekoč kot poper. Drugi mali gen od očeta je rumena sredina.
Treba bo žlahtnit na njem in izboljšati zdravje potomcev.

_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona

Zaniiv cvet, pa velik. Zakaj praviš, da ni zdrav, kaj mu manjka?
Poezija

Ima blaCk spot._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona

No, prvi v 2018 je prilezel na plano in se v manj kot tednu zaradi slabe svetlobe pretegnil, da sem ga morala danes že prepikirati.

Odgovori