Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2017

Odgovori
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Letos mi je Habanero, ki raste na vrtu čisto zaštrajkal. Šele sedaj začenja nastavljati plodove, prej je celo poletje odmetaval cvetove. Dodaten problem je pa bil ker sem kupil sadike pri nepreverjenemu prodajalcu v Litiji, ki so se mu čiliji skrižali iz semena pa je sedaj prišlo vse sorte: čiliji, feferoni in paprike._________________Iščem zanimive sadne vrste...
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Včeraj me je ena sodelavka ( iz Litije ! ) spraševala, če hočem kakšne pekoče paprike.
Menda je mama kupila sadike navadne, sladke paprike, pa so zrasle pekoče ...
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Zahvaljujem se za odgovore o sortah in hibridih. Me pa samo še zanima ali je za namakanje v šnopcu tut potrebno čili popolnoma izsušiti ?
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Andrej Banko je napisal/a:
Včeraj me je ena sodelavka ( iz Litije ! ) spraševala, če hočem kakšne pekoče paprike.
Menda je mama kupila sadike navadne, sladke paprike, pa so zrasle pekoče ...

Menda se paprike in čiliji hitro skrižajo in potem dobiš pekoče paprike._________________Iščem zanimive sadne vrste...
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Zelenc je napisal/a:
Zahvaljujem se za odgovore o sortah in hibridih. Me pa samo še zanima ali je za namakanje v šnopcu tut potrebno čili popolnoma izsušiti ?

Ni potrebno.
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Plamenka je napisal/a:
Bodo rdeči, če misliš Bishop Crown (malo peče), samo pozno dozori.

Prvi plodovi dozorijo v okoli 100 dneh od zasaditve na stalno mesto.
Moji, zasajeni 3. maja, so pred 14. dnevi izgledali takole:

Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Moji niso ravno take oblike, ampak malo drugačni. Večinoma spodnja ploskev ni nekako odrezana, ampak izbočena navzdol v konico.

_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
thag

Odgovor Napisal/-a thag »

Lepi so Lpmami!
Moji so zrastli na mestih, kjer ne bi smeli bit in tam kjer bi morali biti so drugi. imam pa dv grmicka in na obeh so si nekoliko drugacni!
So pa res zelo visoki, mislim, da bom na jesen enega izkopal in si ga obdrzal.

do zdaj sem nabral cca 5kg chilijev in cca 1.5kg nepikantnih ( nabiral sem 3x 2 x po cca kilo in 1x 3kg. feferonov, katere sem vlozil.
Prav tako sem ulozil nekaj calabresov in se enih za katere se vedno ne poznam imena.
Skuhal sem tudi ze 4 vrste omak vsega skupaj okoli 4 litre.
Prav tako sem jih kar nekaj ze posusil in zmlel.
Rad bi prilozil slike, a sem nekako z shrani.si skregan in glede na to, da vecinoma iz sluzbenega razunalnika dostopam oz. iz teleon ej vse skupaj nekoliko tezje.
Ko bom imel voljo ( katero imam redkokdaj po 8h urah dela na racunalniku v sluzbi ) it doma na racunalnik bom nalozil slike in objavil._________________http://myminiwondergarden.blogspot.si/
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Thag, a morajo biti za sušenje in mletje popolnoma zreli - rdeči ali sušiš tudi še zelene? Ker moji ne kažejo še nobene rdečice._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
thag

Odgovor Napisal/-a thag »

Saj imajo se casa za pordecet Very Happy
Kot vem pri susenju izgubijo na pikantnosti, zdaj ne vem koliko so pikantni v taksnem stanju in koliko pikantno zelis imeti?
Pred aksnim tednom sem nabral nekaj zelenih jalapenotov sem jih pojedel surove z nekaj sira pa so bili kot paprike.
Tako, da osebno raje pocakam da pordecijo._________________http://myminiwondergarden.blogspot.si/
Odgovori