Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Destilator

Nadina

Odgovor Napisal/-a Nadina »

Destiliramo, destiliramo...
Še zadnja zelišča.
Potem pride še sladki pelin...
Jaz sem zate predaleč - obala._________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

lpmami, prinesi kar hočeš in ti bom destilirala.

Oni dan sem destilirala sveto baziliko od mil ... celo nekaj mini kapljic EO je prišlo ven.
Upam, da me drugo leto spet kakšna reč ne prehiti in bom posejala veliko bazilike. Da bo več OE.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Figula, za kaj pa se uporablja destilat svete bazilike in EO? Imam lep grmiček na vrtu. Ker sem pesta pripravila že precej, bi ti jo lahko prinesla za destilacijo. Pa mete imam tudi precej._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
figula

lpmami, 1 grmiček je premalo, destilator je lačna žival.

Za vse kar je bazilika dobra, je tudi njen ekstrakt.

Baziliko lahko drobno narežeš in "namočiš" v medu. Malo pride "pacasto", je pa dobro za sladkanje čaja, piškotov ali kar tako, na žlico Smile.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Figula, saj imam še druge bazilike, ta sveto sem omenila, ko je že bilo govora o njej. Na primer eno, za katero si ne morem zapomniti, ali je Purple Magic ali Magic Purple, pa tako, klasično, ..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
figula

Aja Smile
Prinesi pač kar bi rada imela in česar imaš največ. Bazilike so lahko mešane, brez problemov.
(limonska trava je recimo precej trda in bi jo res morala imeti precej, sicer je rezultat piškav)
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Prideš na kofetkanje danes?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
figula

jap Smile
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Super, prinesem very happy_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Prvo letošnje destiliranje je bil origano. Sploh prvič sem destilirala origano. Bolj slab izplen, verjetno je kriva kombinacija dežja, že malo preveč odcvetelih rastlin in še česa. Ima katera že kakšne izkušnje z origanom?
Odgovori