Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

misoo83 je napisal/a:
Kod mene ovih dana otpalo dosta plodova, ovako izgledaju plodovi.

Miso, katere sorte pa so to?
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Nisam 100% siguran ali moje asimine bi trebale biti semenjaci sorte wilson (sadnice su iz semena i nisu kalemljene)
papasmrk

misoo83 je napisal/a:
Nisam 100% siguran ali moje asimine bi trebale biti semenjaci sorte wilson (sadnice su iz semena i nisu kalemljene)

Koliko godina je bilo potrebno da si imao plodove iz semenjaka asimine ?
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Da plodovi ne odpadajo, bi bilo dobro drevesca predhodno izdatno zalivati - letos v tej vrocini pa se posebno - mislim, da tudi mlade asimine.

No, zdaj je, kar je. Pri nas toliko dezja, kot danes, ze dolgo ni bilo.
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Imam 3 drveta, prvo je sa 5 godina cvetalo i dalo prve plodove a ostala 2 su sa 6 godina prvi put pocela cvetati i radjati.
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Glede na to ,da imam od 15 dreves asimin samo 6 v rodnosti, vidim da odpadanje plodov ni pravi princip,manjka namakanje,čeprav me je fot od Italijanskega drevesničarja ASIMIN " ENRICO MONTANARI navdušil glede (obiranja) na tleh. Pomanjkanje vlažnosti je često pojav temu. Pa pristop z Penetrometrom.Srž tega je: Ali imaš nasad za Prodajo asimin ali za vzgojo za pridobitev materiala za cepljenje. Mogoče bi se temu mojemu članku malo z besedo pridružil G. Matica.
AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

So pa plodovi, ki sedaj padajo na tla že užitni. Zaradi zgodnje tople pomladi je v krajih, kjer ni bilo pozebe, zorenje 2-3 tedne pred običajnim. Upam, da je obrodila tudi kakšna do sedaj neokušana sorta in da bomo to izvedeli tudi tukaj Smile

Lp, Andrej
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Se strinjam AndrejK.
Tudi meni je te dni odpadel prvi plod s Sunflowerja in je že delno zmehčan.
Še kak dan pa ga pojem.
To kar ima miso83 na sliki, so dozoreli plodovi._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

In kaj pravi moj kolega. Asiminam v sušnem obdobju pripada dnevno caa. 15-20 l vode na rastlino, ki je v polni rodnosti. Če tega ne upoštevaš plodovi padajo. To potrjujem zaradi ogledov asimin na naših treh lokacijah. Doma se držijo.
lp. Vinkoz
papasmrk

19.avgusta sem cepil na speče oko in danes sem dal ven iz folije tele svoje stvaritve. Na prvi pogled se mi ne zdi da se je kaj prijelo...prav nič sveži cepi se mi ne zdijo...

Odgovori