Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Asimina - Asimina triloba
Koliko po tvojem vpliva stuktura tal za različnost plodov ASIMINE? Če izhajamo iz stališča vsebnosti tal, kot velja za Refošk ,oz TERAN v sporu s Hrvati, je ocena na moji strani. Moja ocena je nesporna, v kolikor imaš možnosti ocenjevanja pri sebi ali v okolici nadaljuj. Vesel bom vsake novice iz tvoje strani.Okus Overleese me ni prepričal.!!!!!!!
lp
lp
vinkoz je napisal/a: |
Koliko po tvojem vpliva stuktura tal za različnost plodov ASIMINE? Če izhajamo iz stališča vsebnosti tal, kot velja za Refošk ,oz TERAN v sporu s Hrvati, je ocena na moji strani. Moja ocena je nesporna, v kolikor imaš možnosti ocenjevanja pri sebi ali v okolici nadaljuj. Vesel bom vsake novice iz tvoje strani.Okus Overleese me ni prepričal.!!!!!!! lp |
Kako vpliva struktura tal ne morem oceniti, saj še nisem imel možnosti poskusiti enako sorto asimin iz dveh različnih lokacij. Upam, da bom čimprej (naslednje leto ali dve) poskusil večino sort, ki jih imam v svojem nasadu.
Če ocenim sorte, ki sem jih do sedaj poskusil, je moj vrstni red naslednji:
Rebecca's Gold (zelo aromatičen okus, podoben Primi, samo še bolj sočen)
Prima (zelo aromatična, brez grenkega priokusa)
Overleese (dober okus, bolj blag, meso rahlo mokasto)
Sunflower (manjši plodovi, bolj pozna, tako da je lahko vzrok slabšega okusa slabše zorenje plodov prejšne leto)
Lp, Andrej
Lani sem pokusila tri, ali so bile morda celo štiri, sorte asimin od "matice". Po nobeni se ne spomnim zakasnelega priokusa v ustih. Okusne so, a meni ne toliko, da bi si jo omislila na vrtu, tudi če bi imela prostor. Še manj, da bi bila ponovno pripravljena plačati ceno, kakršno imajo. Skupna ocena vseh članov družine, sicer navduđenih sadjejedcev.
muha je napisal/a: |
Lani sem pokusila tri, ali so bile morda celo štiri, sorte asimin od "matice". Po nobeni se ne spomnim zakasnelega priokusa v ustih. Okusne so, a meni ne toliko, da bi si jo omislila na vrtu, tudi če bi imela prostor. Še manj, da bi bila ponovno pripravljena plačati ceno, kakršno imajo. Skupna ocena vseh članov družine, sicer navduđenih sadjejedcev. |
Torej navdušenje nad konzumacijo ASIMIN usiha ? Zamudnost pri izkoščičanju,ter lupljenje (odvisno od pristopa). S to zadevo glede ocene sem se srečal pred leti. Pri znancu je bila na obisku svakinja iz Kanade, pa je nanesla debata na Asimine, pa je zamahnila z roko, rekoč zanjo tretjerazredno sadje. Torej takšna ocena onstran luže.
Nisem obešal forumašem info na mali ali veliki zvon. ,spomnil sem se dogajanja z KIVI, saj sem ga posadil med prvimi na našem koncu. Kakšna evforija glede kaj vsebuje, pa še stvar podprta s knjigo AKTINIDIJA-Sadež večne mladosti avtorja našega zamejca iz Doline pri Trstu (Vitjan Sancin).V sosednji GORICI(I), so bili sadeži kivija tedanjih 800 lir po komadu. Rekoč, da pomaga za vse, tudi KONDICIJSKO,da ti stvar zbije navzdol tudi 20 let. . Bi rekel, da bi pri izbiri na mizi prej posegel po hruški,marelici ali dobremu grozdju. Naj vas moja info ne odvrne od nakupa. Jaz jih imam dovolj zase pa za ožje sorodstvo v hladilniku in na drevesih.
lp. Vinkoz.