Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Gobarjenje 2017
Hej,
Lpmami, se jedilnih gob ne poznam vec kot toliko, kako naj bi poznal barvilne ?
Lahko napises kak seznam barvilnih gob, ce letos ne najdem vec, dobis drugo leto, upam. (barvilne... - ni, da ni - sem zacel gledati na gobe s cisto "drugimi" ocmi...)
*
Mfranc, se mu vidi (se mu je videlo), da ni od muh. Tvoje kosilo pa (ce ne bi bilo ta teden gob ze parkrat za kosilo) - ko z uzitkom reces se .
*
Andrej, te se nisem "pogruntal" - ali si bolj geolog ali bolj gobar? Ali imas za izgovor za iti od doma samo gobe ali "celo" Zemljo ?
Lpmami, se jedilnih gob ne poznam vec kot toliko, kako naj bi poznal barvilne ?
Lahko napises kak seznam barvilnih gob, ce letos ne najdem vec, dobis drugo leto, upam. (barvilne... - ni, da ni - sem zacel gledati na gobe s cisto "drugimi" ocmi...)
*
Mfranc, se mu vidi (se mu je videlo), da ni od muh. Tvoje kosilo pa (ce ne bi bilo ta teden gob ze parkrat za kosilo) - ko z uzitkom reces se .
*
Andrej, te se nisem "pogruntal" - ali si bolj geolog ali bolj gobar? Ali imas za izgovor za iti od doma samo gobe ali "celo" Zemljo ?
Danes smo se strateško razpršili po ljubljanski okolici, vsak v svoj hrib; večja možnost, da se kaj najde
Hči je v petih minutah nabrala lepe, zdrave jurčke.
Mama je nabrala v glavnem kostanjevke, tudi zelo zdrave.
Ata je nabral lepe in zdrave turke in brezovčke
Jurčke je pravzaprav nabrala naša Flora
Pa še en primerek zajedalskega kanibalizma
_________________mfranc
Hči je v petih minutah nabrala lepe, zdrave jurčke.
Mama je nabrala v glavnem kostanjevke, tudi zelo zdrave.
Ata je nabral lepe in zdrave turke in brezovčke
Jurčke je pravzaprav nabrala naša Flora
Pa še en primerek zajedalskega kanibalizma
_________________mfranc
Včeraj so bile na terenu, ki sem ga prečesal, najbolj števične rdeče mušnice. Ogromno jih je bilo, še največ pa v gozdu,
kjer pa jih nisem poslikal, ker je bilo temno kot v rogu. Totalno deževno vreme, plus megla, rahla, ali gostejša.
Včasih smo rekli, da so tam kjer so rdeče mušnice, tudi jurčki. Včeraj pa o jurčkih niti sledu.
Še kdo pozna to prognozo za rast jurčkov? Mušnice so čisto mlade, mogoče .....
_________________mfranc
kjer pa jih nisem poslikal, ker je bilo temno kot v rogu. Totalno deževno vreme, plus megla, rahla, ali gostejša.
Včasih smo rekli, da so tam kjer so rdeče mušnice, tudi jurčki. Včeraj pa o jurčkih niti sledu.
Še kdo pozna to prognozo za rast jurčkov? Mušnice so čisto mlade, mogoče .....
_________________mfranc
-
- Kraj: Domžale
Sem že mislil, da letos ne bom šel več iskat gobe, potem pa se je sodelavka hvalila, da je okoli Male Štange v petek našla precej lepih borovih gobanov.
No, in me je nakurila, da sem šel še jaz pogledat. Jaz pa nisem našel nobenega. Samo navadne, jesenske gobane ( Boletus edulis ).
Sicer kakšne pol košare, ampak priznam, da sem bil kar precej razočaran ...
O onih "tačrnih" pa tu okoli tudi lahko samo sanjam.
Za nazaj sem se ustavil še nekje vmes, na pol poti proti Jevnici. Tudi tukaj nisem imel sreče, le še 3 ali 4 navadne jurčke sem pobral.
Brezveze ... sem se pobral domov in spotoma gobe pustil pri stricu.
Sem pa videl, da je že prvi kostanj. Sem ga tudi nabral za eno ponev.
No, in me je nakurila, da sem šel še jaz pogledat. Jaz pa nisem našel nobenega. Samo navadne, jesenske gobane ( Boletus edulis ).
Sicer kakšne pol košare, ampak priznam, da sem bil kar precej razočaran ...
O onih "tačrnih" pa tu okoli tudi lahko samo sanjam.
Za nazaj sem se ustavil še nekje vmes, na pol poti proti Jevnici. Tudi tukaj nisem imel sreče, le še 3 ali 4 navadne jurčke sem pobral.
Brezveze ... sem se pobral domov in spotoma gobe pustil pri stricu.
Sem pa videl, da je že prvi kostanj. Sem ga tudi nabral za eno ponev.