Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Pokrivne rastline

Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Mislim, da smo ostro homulico imeli na skalnjaku, pa je prešla, ne vem zakaj. Če mi jo lahko malo odstopuš, priletim v Medvode Smile
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ti kar prileti. Navodila na ZS.

Lp
Cilka
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Jah, materine dušice so dokaj drage, ampak jaz sme lani zgodaj spomladi kupila štiri različne nizke sorte (približno 11 evrov), razdelila vsak lonček na polovico ali tretjino, jeseni postopek ponovila in zdaj sem lastnica približno pol kvadratnega metra površine. V takem tempu bi lahko imela prihodnjo jesen dva kvadratna metra! Smile Imam namreč dolgoročne načrte in bom morala biti še pridna. Obnesla bi se tudi kakšna nizka sorta dresni, Persicaria vaccinifolia - pa ta je skoraj idealna: http://trajnice-carniola.com/artikel/persicaria-vaccinifolia/! Smile
Oldi

Tole sem pa čisto pozabil, zelo agresivna, misli da hiitro raste in pokriva vse večjo površino, pokrije srednje kamne na rastlinjaku. Zelo nizka, ima cca 10cm dolge poganjke z belimi cvetovi. Jih je treba pobrati, da ne kazijo. Izgleda kot manjši motovilec. Smile Nismo opazili, da bi se zasejala prek semena.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Zelo uporabna, najbrž tudi trpežna, kajne? Nekam znana se mi zdi, prepričana sem, da sem jo že videla tudi v živo. Imena žal ne vem.

Mogoče jo kdo prepozna.
Oldi

V ponedeljek pri muhi dobil kup enih trajnic in jih v torek potaknil, kot temu pri nas rečemo. Muha najlepša hvala za nasvete in sadike.
Najbolj me zanima, kako se bo odrezala ostra homulica, ki sem jo dal v majhne prostorčke med tlakovce in betonska korita z mrežo.

Kako leto bo zemlja izpostavljena soncu in bi jo veljalo zaščititi. V podobni situaciji sem lani uporabil zelo droben mulč lubja, začuda skoraj ni bilo plevela, kar mi ni najbolj jasno, saj ima seme idealne pogoje za vzklitje. Ali bi ga bilo bolje posuti pomladi pred prvo vročino?
Pa še slika drugega okrasnega vrta, kjer sem ob ograji posul drobno mulč lubje, predvsem se pa na skalnjaku vidi cvetoča trajnica, ki sem jo prinesel muhi. Jo bo treba precej povečati. Cvetke so zelo redke.
Mimogrede, med skalnjakom in jagodno dvignjeno gredo je ribnik.

PS: Meni na sliki izgleda super, v živo pa daleč od tega Smile Sad
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Na sliki res izgleda super!

Glede lubja: sosed je tudi posul lubje že pred 3 leti. Še vedno skoraj ni videti plevela. Jaz bi ga posula kar takoj, da bi tudi čez zimo zaščitilo tla. Rastlinam bo prijalo.

Tale tvoja blazinica tudi v živo dobro izgleda. Bom videla, kako se bo obnesla pri meni.
Odgovori