Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

Odgovori
praky

Odgovor Napisal/-a praky »

ant je napisal/a:
Na ebayu za par €:
https://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_nkw=grafting+tape&rt=nc&LH_BIN=1

Pozdrav svima,

Ja sam takođe bio malo skeptičan u vezi ove folie,ali mogu reći da sam veoma zadovoljan.Već dvije godine kupujem ovu foliu nacijepio sam nekoliko stotina sadnica i ugodno iznenađen,radi odlično,preporučujem,za tu cijenu se stvarno isplati.

lp
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

@mravlja v hladnem in temi zdrži par let....
Sicer, ko te enkrat zagrabi je skrb odveč..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
ant

Odgovor Napisal/-a ant »

Tudi jaz imam s to folijo iz ebaya dobre izkušnje. Na koncu je potrebno tako vsako zavezati, vmes pa se lepo prilagodi cepiču.
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Pred enim mesecem sem ploščično cepil Che na Osage Orange(Maclura p.).Danes sem odvil folijo in zatem s cepilno smolo namazal robove. Takole izgleda:

Tukaj pa sem pred dvema letoma cepil Kanzi na Granny Smith. Pod cepljenim mestom bom imel Grannyje zgoraj pa bo Kanzi. Na tole stvaritev sem kar ponosen Cool

krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Pred mesecem cepljena Rewena na divjaka, spajanje z jezičkom. Lepo se je prijelo po kompletni površini.
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Kalemljenje aronije nastavak video.

https://www.youtube.com/watch?v=UwMYizpHh7E
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Sem pregledoval literaturo, pa sem opazil, da se cepilni noži brusijo na več načinov. Najpogostejša načina, ki sem jih imel priliko opaziti, sta na ˝strehico˝- obojestransko in ˝pošev˝ - enostransko.
Kako vi delate, kaj vam najbolje služi? S čim jih ostrite?
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Kot brušenja 8 -10°.
Na počasi vrteči vodno hlajeni brusni plošči.
Raziglaš na zelo finem kamnu z vodo.
Ko je nabrušen s kamnom, še parktat potegnit po usnjenem pasu, da se poravnajo grebeni ki nastanejo zaradi brušenja....
To velja za novega, za ostrega zadostuje brusna palica (štrajher)
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

In to ga brusiš enostransko?
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Dvostransko, kot praviš ti, na strehco. Enostransko so nabrušeni noži na cepilnih kleščah.
Odgovori