6 zelenih paprik
6 rdečih paprik
6 zelenih paradižnikov
6 rdečih paradižnikov
2 rdeče čebule
2 bele čebule
1 dl kisa za vlaganje
1 dl olja
2 dl vode
1 žlica soli
1 žlica sladkorja
Sestavine narežemo na manjše koščke (ne miksamo ali ribamo), vse skupaj v loncu zavremo in kuhamo le toliko,da rumena paprika spremeni barvo. Ne dodajamo večje količine tekočine, le to kar je v receptu, ker zelenjava spusti svoj sok, zato je vse skupaj odličnega naravnega okusa. Vroče nadevamo v kozarce, zapremo, pasteriziramo, zavijemo v dekno da se ohladi.
Zadevo delam že 40 let, porabiš vse z vrta, je okusna priloga. Količine sestavin si lahko poljubno prilagajamo, pazimo le pri tekočini, da ohranimo tisti naraven okus zelenjave._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Recepti z zelenimi (nedozorelimi) paradižniki
Po prebranih kar nekaj virih, ima zeleni paradižnik in krompir solanin. Da bi bil nevaren, ga je treba pojesti več kg. S kuhanjem se ga ne uniči, razpadel naj bi pri 170°C.
Je pa zanimivo, da se zelenega krompirja izogibamo kot hudič križa, pri paradižniku izrezujemo zeleno, srbsko solato pa... ni frke.
Je pa zanimivo, da se zelenega krompirja izogibamo kot hudič križa, pri paradižniku izrezujemo zeleno, srbsko solato pa... ni frke.
Očitnores ni frke, ker se taki paradižniki uporabljajo že desetletja. Komur ni do nedozorelega paradižnika, ga pač ne uporablja, sama pa ne vidim težav pri nejgovi, običajno zelo zmerni, uporabi. Gotovo s 3 pokajenimi cigaretami na dan vas spravimo več alkaloida nikotina kot s pojedenimi paradižniki alkaloida solanina.