Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Citrus
Mrmracka, morda veš čemu, je razlog samo križno opraševanje ali še kaj? Sam nisem imel nikoli težav zaradi slabega opraševanja, (izjema so cvetovi, ki cvetijo pozimi) sem pa imel z premalim drevesom, ki nastavi množico cvetov, ki jih ni sposobno razvit v plodove in pa z ostalimi nevšečnostmi, vključno z neprimernimi pogoji za prezimovanje. Stališče vrtnarije pa popolnoma razumem, a z drugega vidika.
-
- Kraj: Domžale
AB, videl sem v prodaji tudi že limete, pa tudi Cotrus hystrx - Kafirsko limeto, nazadnje (poleti) sem videl male sadike v prodaji v Vrtkotu Kalce. Mravlja in mrmracka, tudi sam pišem iz osebnih izkušenj, okrog 10 let sem imel eno samo drevo in je bilo vedno tudi plodov na drevesu kar nekaj. Tukaj govorimo o drevesu, ki ima nekaj cvetov in niti enega plodu, to o navzkrižnem opraševanju pa predstavlja razliko uglavnem med drevesom, ki obrodi 100kg in tistim, ki obrodi 150 kg, predvsem pa ima vpliv na karakteristike plodov (velikost, število semen,...). Že majhna drevesa citrusov (nekajletna) so sposobna nastaviti na desetine, če ne na stotine cvetov in glede na sposobnost tudi samooploditve cvetov, ni normalno, da se na drevesu vsaj 1-2% cvetov ne razvije v plodove, če je drevo v času cvetenja na prostem.
Z gojenjem limon nimam izkušenj. Načeloma pa drži, da ji morda nekaj manjka, morda čopič v tvoji roki, če ni bilo čebelic pravočasno naokoli.
Je pa tale limona zanimiva, , več tukaj.
Je pa tale limona zanimiva, , več tukaj.
AB, tudi moj citrus je prejšnja leta obilo cvetel, a večino malih plodičev kasneje odvrgel. Letos sem ga vsake 14dni dognojeva s tekočim gnojilom in je obdržal vse (ali skoraj vse) plodove. Liste ima temno zelene, pretekla leta pa so bili bolj svetlozeleni - taki kot so pri tebi. Tako bi rakla, da tvoji rastlini manjka hrana. Probaj jo drugo leto od cvetenja naprej bolj hranit._________________naredimo svet lepši
-
- Kraj: Domžale