Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Odporne trte v sliki in besedi
aladin je napisal/a: |
Jaz letos testiram špricanje s kaolinom, propagira Bojca, tudi ni predrag, slabe pol kile za slabe 3 eur. Tukajle je več detajlov |
Pri Samsonu ga imajo tudi. http://www.samson-kamnik.si/sl/kaolin-s-100
Kaj pa sladkorna stopnja pri namiznih sortah?
Zgodnje sorte sem zamudil z testiranjem z Refraktometrom, pa sem se spomnil sedaj za test sort iz Vrtinovega naročila,pa nekaj poleg. Stopnja se giblje od 16,5 do 20,odvisno od sorte. A je še kdo iz foruma testiral, preden nadaljujemo s to tematiko?
Pa primerjava z grozdjem za predelavo v vinarstvu.
lp. Vinkoz.
Zgodnje sorte sem zamudil z testiranjem z Refraktometrom, pa sem se spomnil sedaj za test sort iz Vrtinovega naročila,pa nekaj poleg. Stopnja se giblje od 16,5 do 20,odvisno od sorte. A je še kdo iz foruma testiral, preden nadaljujemo s to tematiko?
Pa primerjava z grozdjem za predelavo v vinarstvu.
lp. Vinkoz.
Posneto nedavno v vinogradu vrtinovih:
https://www.youtube.com/watch?v=2xw51ZuvFm8
https://www.youtube.com/watch?v=2xw51ZuvFm8
Frumuosa Alba me je razočarala. Grozdi so bili veliki in močno zbiti, komaj sem čakala, da jagode dozorijo. Že čez leto so dobile pike, ki sem jih pripisovala sodri. Septembra so počasi vse zgnile, še preden so povsem dozorele. Samo par jagod sem lahko pokusila in te se bile zares odlične, a kaj, ko izgleda ni tako odporna na bolezen, kot pravijo. Ali pa je krivda v tem, da raste tik kompostnika ob starem skoraj povsem oskubljenem bezgu, s koprivami ob vznožju?? Kljub bližini kompostnika rast ni bila preveč košata. Je večino energije usmerila v grozde??
Še eno lepo počakam. Če se bo situacija ponovila, gre ven.
Še eno lepo počakam. Če se bo situacija ponovila, gre ven.