Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2017
V manjšem rastlinjaku zaključujemo sezono. Mož bo danes dal dol folijo, da ne bomo s tem hiteli pred snegom. Zato sem pobrala vse plodove. Nekaj paradižnikov bo zorelo v gajbici, nekaj jih gre za zadnje čilijeve omake. Precej plodov pa so načele gosenice in drugi škodljivci. V velikem rastlinjaku pa še zori nekaj paradižnikov za sproti.
-
- Prispevkov: 5235
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
Jaz sem bil pa za dan prepozen s pobiranjem.
Kaj narediti s paradižniki (večina še zelenih), ki so preživeli noč na -4? Ko takole kakšnega zrelega poskusim je kašastega okusa.
Rastline bom pa letos (nekatere) porezal 10 cm nad zemljo in bom videl kaj se bo zgodilo drugo leto. Je morda to že kdaj probal?
Kaj narediti s paradižniki (večina še zelenih), ki so preživeli noč na -4? Ko takole kakšnega zrelega poskusim je kašastega okusa.
Rastline bom pa letos (nekatere) porezal 10 cm nad zemljo in bom videl kaj se bo zgodilo drugo leto. Je morda to že kdaj probal?
aladin je napisal/a: |
Jaz sem bil pa za dan prepozen s pobiranjem. Kaj narediti s paradižniki (večina še zelenih), ki so preživeli noč na -4? Ko takole kakšnega zrelega poskusim je kašastega okusa. |
Iz zelenih paradižnikov lahko skuhaš kak namaz ... če le niso prečrni oz. prečudni ...
aladin je napisal/a: |
Rastline bom pa letos (nekatere) porezal 10 cm nad zemljo in bom videl kaj se bo zgodilo drugo leto. Je morda to že kdaj probal? |
Ja in se je žalostno končalo kljub zaščiti.
Znotraj pa znajo preživeti, sem enega imela lani kar dolgo, potem sem se ga pa naveličala gledat plus prostor sem rabila za "bolj pomembno" rastlinje.
Prišel je november, temperature pri nas so ponoči padle pod -0 stopinj. Zato sem se odločil, da poberem ves paradižnik iz plastenjaka. Zrelega za v shrambo, z zelenim še ne vem kaj bomo.
En kratek filmček (hvala Oldi za program) pobiranja paradižnika na 1. november.
https://www.youtube.com/watch?v=ZJZ-fWNF0bI&feature=youtu.be
slikca
_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
En kratek filmček (hvala Oldi za program) pobiranja paradižnika na 1. november.
https://www.youtube.com/watch?v=ZJZ-fWNF0bI&feature=youtu.be
slikca
_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
Letošnje leto so se rastlinjaki, plastenjaki in strehice nad paradižniki odlično izkazali. Zadnja leta je bilo tudi v plastenjakih redkost, da bi zdrav zorel še vse do konca oktobra.
Furman, glede na dobro bero lahko tvegaš z enim platojem in paradižnike vložiš v pepel. Da nas bo več, ki bomo še januarja jedli domače paradižnike - upam vsaj .
Furman, glede na dobro bero lahko tvegaš z enim platojem in paradižnike vložiš v pepel. Da nas bo več, ki bomo še januarja jedli domače paradižnike - upam vsaj .