Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2017

Odgovori
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Jaz bom danes pobrala zadnje plodove v plastenjaku.
Razlogov je več.Kot prvo potrebujem prostor da posadim še malo solate in posejem še kakšen motovilec
in kot drugo,pri nas smo imeli pretekli teden tudi že -4 in ker prostor ni bil ogrevan se pozeba pozna tudi notri,žal.
Nabrala bom kar nekaj zabojčkov zelenih,ki seveda ne bodo tako okusni ko dozorijo,kot če bi trgala sproti.
Sezona je bila dokaj uspešna,plesen mi je vzela samo 3 sadike na prostem.Žal za čez dopust nisem nikogar zaposlila za zalivanje-balkon je bil temu primerno požgan in posušen.Nekaj sem jih spravila k sebi,žal vse seveda ne.

Skuhala sem čez 100 kozarcev omake ,razdelila vsaj 50 zabojčkov ,če bo naslednja sezona vsaj pol takšna bo super.
Je pa tudi res,da tako malo kot letos se z njimi še nisem ukvarjala.Vse razen setve je prevzel mož.
Posejala sem čez 400 različnih sort,gojila pa 399 .Vse niso kalile,nekaj mi jih je uničila naša nova družinska članica,ki pa paradižnik obožuje.

Ko bom našla čas malo več popišem,naredim statistiko in dodam še nekaj novih sort v seznam._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

399 sort! Kapo dol! poklon

Tudi moji še zorijo v rastlinjaku, a jih bom tudi v kratkem pospravila, ker niso več tako dobri, kot so bili poleti.
Bo motovilec še zrasel, če ga boš zdajle sejala?
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Ne vem če bo rasel,poiskusila bom.
Prejšnji teden sem sejala nekaj redkvice in špinačo-pa je lepo skalila.
Bom videla.
Sem pa včeraj dobila sadike oziroma flance cikorije in nekaj radiča.Skratka rastlinjak bom napolnila na polno in moram pač ostalo pospravit._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
Plamenka

Letos v rastlinjaku najdlje vztrajajo vijolični paradižniki. Najbolj sem zadovoljna z Ananas Bleu, ker je rodil od začetka, do konca sezone. Dark Antho je pozno dozorel in tudi še vztraja. Alice's Dream je imel poleti razpokane plodove, jeseni so bili malo lepši in zelo uprabni.

Tole je predzadnja runda obiranja - za kosilo - čufte v paradižnikovi omaki.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Plamenka, ali so ta dva rumena rahlo žametasta in popolnoma okrogla? če so, te prosim za ime. namreč dala si mi na pomlad nekaj sadik paradižnikov in predvidevam, da tudi to sorto. ime na kozarčku se je do saditve zbrisalo. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
Plamenka

Voda, mislim, da je to Golden Queen USDA.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Plamenka hvala. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Odgovori