Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki

Odgovori
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Pri meni je Hiratana pokojni..
Iz zemlje pa polno poganjkov, ki bodo kršćeni z Ukrajinskimi hibridi_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Mesar

Odgovor Napisal/-a Mesar »

Ja opcija je bil ravno Hiratama ampak kaže, da se na pozen mraz nič bolje ne izkaže.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Letos sem se veselila, da bo malo več plodov, kot lani, danes pa tole žalostno presenečenje! Evil or Very Mad

Res da od lanske pomladi ptiči pri nas uničujejo solato - prej težav z njimi nismo imeli, nisem pa pričakovala, da se bodo spravili na kaki. In tako množično. Rolling Eyes Bo treba na vsa sadna drevesa namestiti mreže? Pri nobenem od sosedov ne vidim mrež, ne na drevesih, ne na solati, kot da ptiči delajo škodo samo pri nas.
Kaj naj s poškodovanimi plodovi? So že dovolj zreli, da bi jih obrezala in dala sušit?
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Kar obreži pa v sušilnik! Glede sosedovih.... Bi reku da pr teb rase kvaliteta Smile_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
markomark

Odgovor Napisal/-a markomark »

Kaj pa ose in sršeni? Imajo radi kaki?
Pri nas je vse sadje vedno obgrizeno in potem začne gnit.
Bi rad kupil sadiko kakija, pa me skrbi, da bom zgolj ose in sršene fotral.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Plamenka, katero sorto pa imaš, je mogoće trdoužitna?
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Bicikel, kaki je Tipo, se mora zmehčati.
Optimist, jih bom res dala sušit, da bo vsaj nekaj od njih.
Markomark, mislim, da so ptiči, sršenov ne videvam. Ptiči pa, če pridem zgodaj zjutraj na vrt, odletijo. Nisem si pa mislila, da se bodo lotili kakija.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Ptiči naj bi se lotili vsega preostalega sadja čez leto, če v pomladi ne dobe zadostne količine češenj - tako so me podučili.
Lotijo se sadja tudi, če jim čez poletje manjka vode in si gasijo žejo.

Kolikor časa jih sam opazujem, to dvoje drži. Pri nas so se lotili tudi paprik in paradižnika, sicer ne v večji meri.

Ose in sršene, muhe in ostalo ˝malo letalstvo˝ sem letos, mislim da dokaj uspešno, polovil v plastenke-pasti, obešene na drevesa.
Letos sadja ni bilo skoraj nič (se razume, da zaradi pomladne zmrzali), kar ga pa je bilo, je bilo načeto zaradi ptičev - zaradi insektov, lahko rečem, ni bilo načetega prav nič.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Sprehod (špijonaža Wink ) po soseščini

Letos ima največ kakija na enem grmu bližnji sosed

"dwarf" kaki v srednji soseščini

_________________mfranc
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Napiši naslov, da pridem narabutat.
Jaz se tega še spomnim. Dandanašnja mladina pa ali tega ne pozna ali pa je prelena. Wink
Odgovori