Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Salix integra 'Hakuro-nishiki'

crtj-admin
Site Admin

Salix integra 'Hakuro-nishiki'

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
solata

Odgovor Napisal/-a solata »

Pozdravljeni,

Na vrtu imam vrbo Salix integra 'Hakuro-nishiki', ki pa se mi je popolnoma izrodila in bi jo rada ukinila ter na njeno mesto posadila kaj drugega. Kontaktirala sem nekoga ki se ukvarja z urejanjem okolice in predlagal je da mi vrbo poseka in korenine prefreza. Mene pa to nekoliko skrbi, glede na to kako zlahka se vrba ukoreninja, še vsaka veja ki sem jo vtaknila v zemljo se je prijela. Da ne bi na mestu ene vrbe nastalo 50 njih. Ali kdo ve še za kakšen način, kako to drevesce odstraniti?
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Ne vem sicer, kako gre to pri vrbah, a pri leski je bilo enostavno - požagaš čisto pri tleh in takoj s čopičem premažeš z Boom Efektom (Ruše) - koncentriranim direktno iz posode. Lani je bil sicer oktober, a ni bilo na leski nobenega listja več, torej je bila v počivanju.
Na pomlad ni odgnalo nič, tako da je očitno 100% zaleglo.
Koncentriran Boom Efekt je sicer strup, se ve, a ker ga naneseš s čopičem gre za minimalno količino in nič se ne poliva naokrog.
Po enem letu, ko vse zagotovo odmre, pa izkop. Smile
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
solata

Odgovor Napisal/-a solata »

Najlepša hvala. Ja, se nagibam k boomefekt varianti, ker frezanje seže samo 20cm v globino in to za vrbo najbrž ni dovolj. Ali lahko to že zdaj naredim ali je bolje počakati do pomladi?
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Nisem sicer expert, a bi rekel, da se lahko poskusi že letos. Dobro bi bilo le, da kak dan po mazanju ne dežuje, da se snov maksimalno vpije.
V primeru, da bi na pomlad vrba vseeno odgnala, se mlade šibe, ko dosežejo nekje pol metra, poškropi z Boom Efektom v razmerju 1:4.
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
Odgovori