Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2018
-
- Site Admin
Čili 2018
(Prenos iz arhiva)
Ja bo treba po mojem počasi misliti na novo sezono. Če vidim kako nekateri že presajajo čilije... No včeraj sem še naročil 13 novih sort - dejansko ne vem če jih res rabim. Pa saj vsako leto enako govorim pa potem lastne besede požrem. Ja tudi pri meni se bo kmalu začelo dajati seme v zemljo. _________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Jaz vedno sadim po setvenem koledarju, pa vedno vse lepo raste. Po moje so pomembnejši dobri pogoji za rast. A je kdo na forumu že štartal? Na FB (Čudoviti svet čilija) je že nekaj junakov štartalo sezono. Imam že doma kolekcijo za 2018:
Cherry Bomb
Satan’s Kiss
Buena Mulata
Fish Pepper
Thai Compact
Chinese 5 Color
Bird Eye Demon
Ljuti – Balkan
Thai super chile
Thunder Mountain Longhorn
Habanero Chocolate
Habanero Red
Habanero Orange
Habanero White
Fatalii Chocolate
7 Pod Brown
7 Pod White
Bhut Jolokia White
Bhut Jolokia Red
Lemon Drop
Maules Red Hot
Aji Omnicolour
Aji Pineapple
Filius Blue
Penis Pepper Yellow
Penis Pepper Red
Serrano Tampiqueno
Pepino Red
Cayenne Red
Cayenne yellow
Orange Thai
Jalapeno Red
Super Chilli
Nazadnje urejal/a goIdhorn 13 Dec 2017 14:00; skupaj popravljeno 1 krat
Cherry Bomb
Satan’s Kiss
Buena Mulata
Fish Pepper
Thai Compact
Chinese 5 Color
Bird Eye Demon
Ljuti – Balkan
Thai super chile
Thunder Mountain Longhorn
Habanero Chocolate
Habanero Red
Habanero Orange
Habanero White
Fatalii Chocolate
7 Pod Brown
7 Pod White
Bhut Jolokia White
Bhut Jolokia Red
Lemon Drop
Maules Red Hot
Aji Omnicolour
Aji Pineapple
Filius Blue
Penis Pepper Yellow
Penis Pepper Red
Serrano Tampiqueno
Pepino Red
Cayenne Red
Cayenne yellow
Orange Thai
Jalapeno Red
Super Chilli
Nazadnje urejal/a goIdhorn 13 Dec 2017 14:00; skupaj popravljeno 1 krat
Jaz bom štartala konec januarja ali v začetku februarja. Z rocoti mogoče prej. Se mi ne mudi preveč, ker moram poleti najprej pospraviti glavni pridelek paradižnikov, potem pridejo na vrsto čiliji, če ne je naenkrat preveč dela.
11 sort sem kupila pri Semillasu. Žal mi je edino, ker sem bila prepozna za naročilo Numex Lemon Spece, saj sem bila lani zelo zadovoljna z Numex Pumpkin Spice in sem hotela preizkusiti še ostala dva iz te serije.
Seznam, katere bom sejala, moram še narediti, a pod 40 različnih sort mi najbrž ne bo uspelo iti.
11 sort sem kupila pri Semillasu. Žal mi je edino, ker sem bila prepozna za naročilo Numex Lemon Spece, saj sem bila lani zelo zadovoljna z Numex Pumpkin Spice in sem hotela preizkusiti še ostala dva iz te serije.
Seznam, katere bom sejala, moram še narediti, a pod 40 različnih sort mi najbrž ne bo uspelo iti.
Jaz pa nisem imel se casa si "growboxa izdelat" upam, da mi uspe naslednji teden po bozicu. Ker ce ne bo januar prezgodaj za sadit. imam pa 45 vrst se mi zdi s tem, da naj bi se nekaj jih dobil, racunam pa na okoli 100 rastlin letos._________________http://myminiwondergarden.blogspot.si/