Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Folija za rastlinjak
Spomladi sem v bližni trgovini kupil folijo za vrata rastlinjaka.
https://s6.mojalbum.com/13497456_18150342_23903741/folija-za-tunel/23903741.jpg
Rekamiral sem v trgovini ti pa pri proizvajalcu. V poduk drugim objavljam njihov odgovor.
Veza vaš mail, glede reklamacije, vam javljam, da ta folije je
UV, ampak samo za 1 sezono(to je 6 mesecev), tako, da
V tem premeru to ni predmet reklamacije.
Če pa se rabi za daljše obdobje pa je folija širine 6,5 in 8,5 m
Ta pa je 6 sezon (ali tri leta)
Na vratih plastenjaka je najbolj izpostavljena popoldanskemu soncu to sem zamejanjal maja in ni vzdržala niti pol leta.
Na celem pa je folija ki sem jo kupil pri Predikatu v Zdolah pred 10 leti in jo bo treba spomladi zamenjati. Prav gotovo ne bo od Plaste.
https://s6.mojalbum.com/13497456_18150342_23903741/folija-za-tunel/23903741.jpg
Rekamiral sem v trgovini ti pa pri proizvajalcu. V poduk drugim objavljam njihov odgovor.
Veza vaš mail, glede reklamacije, vam javljam, da ta folije je
UV, ampak samo za 1 sezono(to je 6 mesecev), tako, da
V tem premeru to ni predmet reklamacije.
Če pa se rabi za daljše obdobje pa je folija širine 6,5 in 8,5 m
Ta pa je 6 sezon (ali tri leta)
Na vratih plastenjaka je najbolj izpostavljena popoldanskemu soncu to sem zamejanjal maja in ni vzdržala niti pol leta.
Na celem pa je folija ki sem jo kupil pri Predikatu v Zdolah pred 10 leti in jo bo treba spomladi zamenjati. Prav gotovo ne bo od Plaste.
Enak problem je imelo veliko (verjetno kar vsi) kupcev rastlinjakov s kovinskim ohišjem, ki jih je prodajal Živex. Tudi nadomestne prevleke, dokler se jih je še dalo dobiti v reklacijskem zahtevku, se niso obnesle nič bolje. Za sovaščana, ki je imel opisane težave s tem rastlinjakom, vem, da ga ni z ničemer razkuževal.
Mislil sem ,da je krivo razkužilo,ker sedaj ko iščem novo folijo sem zasledil pri nekaterih,da je prepovedano uporabljati žveplove in klorove pripravke.Z istim rastlinjakom ima enake težave sosed
To je ta folija https://www.sijajno.si/vrt/rastlinjak-140x190x140.html
To je ta folija https://www.sijajno.si/vrt/rastlinjak-140x190x140.html
Lahko, da je edini problem v tem, da proizvajalci ohišij naročajo folijo pri najcenejšem ponudniku. Ta pa deluje po načelu: kolikor denarja, toliko muzike.
Težava je tudi v tem, da nadomestnih krojenih folij ni lahko dobiti. Ne vem, če jih pri nas sploh kdo prodaja. Če bi jih in če bi bile kvalitetne, bi naredil dober posel. Seveda samo za povsem kovinska ogrodja. Oni s plastičnimi veznimi elementi niso kaj prida trpežni. Vezni elementki znajo popokati že po enem letu .
Težava je tudi v tem, da nadomestnih krojenih folij ni lahko dobiti. Ne vem, če jih pri nas sploh kdo prodaja. Če bi jih in če bi bile kvalitetne, bi naredil dober posel. Seveda samo za povsem kovinska ogrodja. Oni s plastičnimi veznimi elementi niso kaj prida trpežni. Vezni elementki znajo popokati že po enem letu .
pri meni je na rastlinjačku tudi pošlo prekrivalo. konstrukcija je še uporabna in bom na pomlad izrezala nove stranice iz polivinila ter s primernim lepilom te zalepila, upam, da mi bo uspelo,( seveda bo zakaj sploh dvomim), lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)