Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2013

Odgovori
polarbear
Prispevkov: 37
Pridružen: Ne Jun 30, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a polarbear »

Vsak dan bolj pisano Cool



Pa gospa Štefka je rekla naj bo paradajzu ime kar Polarbear,če se je že prijelo victory_________________Teaming with microbes
viktorh
Prispevkov: 270
Pridružen: Ne Jun 09, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a viktorh »

Takole pa izgleda priprava na fotodokumentacijo:

_________________Viktorh
labia
Prispevkov: 350
Pridružen: So Jun 08, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a labia »

Vauuu viktorh, si pa letos vse prekašal in res bogato popolnil naš seznam paradižnikov. Krasne fotke in seveda tudi pridelek. Posebno mi je všeč, da so na fotografijah tudi listi.
Vem, da je to ogromno dela in je treba imeti kar nek sistem, da se vse naredi, kot je treba.
Potem pa še seveda spravilo semena, sušenje, zlaganje v vrečke in opis sorte za lastno evidenco.
Čestitam.
Polarbear, kaj je tisti paradižnik zgoraj desno, ki je izrazito črn po ramah. Gre za kako varianto OSU blue ali kaj? Nekam velik je za kaj takega, čeprav mi je najbližje po videzu
viktorh
Prispevkov: 270
Pridružen: Ne Jun 09, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a viktorh »

Labia, hvala!_________________Viktorh
Nadina
Prispevkov: 184
Pridružen: Po Jun 03, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Nadina »

Plamenka, sem vesela zate, da imaš res lepe paradazke!!!

Tudi jaz sem jih kuhala letos že večkrat in spet bom morala - sem se že malo utrudila!
Ponavadi se je v tem času pri nas sezona kuhanja že zaključila, ostali so le še za solate - letos je pa vse na glavo postavljeno...

Polarbear, tisti s črnimi rameni je pa 'giant' Osu blue, a ne?_________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9598
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

O, Nadina, lepo da si spet pokukala sem. Ja, letos je res vse obrnjeno na glavo. Tudi jaz bom morala danes spet narediti nekaj omakce, saj sem spet nabrala eno gajbico paradižnikov. Pa 7 bučk, pa eno gajbico kumar - le kaj naj naredim iz njih, ko so že tako velike? V rastlinjaku pa čakajo nove... Zdajle grem pa pogledat še na njivo, če je kaj buč, da poberem pred slabim vremenom. Mož je pa že tam in pobira krompir.
notranjka
Prispevkov: 1473
Pridružen: Po Jun 17, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Nadina,saj kumarice lahko narežeš po dolgem na četrtine in ravno tako vložiš.
Super so potem za tatarske omake Smile_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17324
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Plamenka, moja soseda ima ravno ta velike najraje. Semena odstrani ostalo pa nareže in zamrzne, surovo ali malo podušeno, in ima pozimi za omake.
Darso
Prispevkov: 827
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Darso »

Krasni ste, jaz pa iz dopusta in prvo na svoje paradižnike. lp_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9598
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

muha je napisal/a:
Plamenka, moja soseda ima ravno ta velike najraje. Semena odstrani ostalo pa nareže in zamrzne, surovo ali malo podušeno, in ima pozimi za omake.


Bom pa tudi jaz tako naredila. Hvala za idejo. Wink
Odgovori