Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2018

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Paradižnik 2018

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Že načrtujete, katere sorte boste sejali za naslednjo sezono?

Sama bom tudi letos najbrž precej dolgo pripravljala seznam za glavno sezono. Nekaj semen Stupice pa bom posejala v začetku januarja, kot ponavadi zadnja leta.
Nazadnje urejal/a Plamenka 08 Mar 2019 21:04; skupaj popravljeno 1 krat
sonce

Odgovor Napisal/-a sonce »

Plamenka,sem nova tukaj,a vseeno že
fantaziram o paradižnikih in ostalem kar bo na vrtu
2018.Idejo za Stupice ,par sadik(3-4) si prilastim.
Ostalo moram še splanirat.Verjetno bom ,pri tem
sladkem opravilu,rabila pomoč.

Lep pozdrav 😉
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

O,nova sezona na vidiku.

Jaz priznam nimam niti še pospravljenih vseh semen od letos-zato planov za 2018 tudi še nimam.
Upam da se veseli december kmalu umiri in bom lahko mirno vse uredila,dodala slike in spisala nekaj novih sort v arhiv.
Mi je pa všeč da je že nova tema odprta,moram takoj danes možu naročit da mi nabavi zemljo._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
sonce

Odgovor Napisal/-a sonce »

Tudi moja semena čakajo na pregled,sortiranje.Ta stara
stresem ptičem v veselje,ostalo pa zložim ,kar pa ni težko, saj nimam veliko.Zdej so piškotni na vrsti.Prsti srbijo,to pa.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

pozdravljeni, neki dan sem v trgovini kupila čedno pakiran paradižnik na katerem je pisalo -lušt-, za ta letni čas zelo okusen. a je to ta vrsta katero nekateri sadite ali... lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Lušt je blagovna znamka firme Paradajz d.o.o. tukaj v Prekmurju z veliko površino rastlinjakov - http://www.lust.si/

Sort naj bi bilo 26, niso pa izrecno naštete http://www.delo.si/novice/okolje/vaj-kak-se-mi-lusta.html
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Sem lani za hec sadila lušt - ko imaš na voljo toliko drugih izbranih favoritov, ni njegov okus nič spektakularen.
Verjamem pa, da je sedaj v zimskem času od vse ponudbe najboljši, ko mu ni treba "trpeti" med dolgotrajnimi prevozi.
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Semena mam že v vrečkah. Tudi jaz grem ta teden po zemljo. Potem pa načrtovanje Smile.
Irena
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

hvala za odgovor. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Odgovori