Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Solata Posavka

crtj-admin
Site Admin

Solata Posavka

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Letošnjo zimo, ki je bolj blaga, mi solata Posavka kar dobro dela.
. Desno je ena vrsta Solkanskega radiča, levo prezimujem Citronko. Upam, da preživi.
Še bolj levo pa je hrastov list posejan 14.oktobra. Prav tako je bila tedaj posajena Posavka in pa ta vrsta Solkanca.

pa lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Zanimivo mi je, da imate vsi Posavko za tako občutljivo solato. Vsako leto jo imamo, nikoli pokrito in prezimi, mogoče kje kakšna propade. Spomladi takoj ko sneg skopni, jo del grede pokrijem, da hitreje zraste, ostala pa počasi dohiteva.
cinija1

Pika jaz jo imam nekaj v plastenjaku zato, da je prej in da lahko obtrgujem liste. Sicer pa jo imam tudi zunaj. To je za mene taboljša zimska solata.
Tam kjer je posejana jo lepo redčiš že jeseni, ob taki zimi tudi pozimi, spomladi pa sploh, saj hitro raste in moraš kar hitet redčit. Jaz bom letos kar na glave čakala, saj sem na gredo kjer je bila posejana postavila "visoko gredo" in že jeseni metala noter vse sorte odpada.

Kako pa kaj "Pikica"?
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Meni je tudi super solata, običajno je imamo toliko, da jo lahko že kar zgodaj malo za nas pa malo za kokoši nabiram.

Pikica? Super, smo zadovoljni z njo, ne bomo reklamirali Laughing Laughing
Jo pripeljem kdaj, ko bom tam mimo.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

cinija1 je napisal/a:
Desno je ena vrsta Solkanskega radiča, levo prezimujem Citronko. Upam, da preživi.

Cinija, do sedaj je bila zima kar mila, zato je citronka ostala živa. Če stisne močan mraz, jo bo kljub zaščiti hitro pobralo.
Predlagam, da korito zaneseš notri, nekam, kjer je hladneje in svetlo. Zalivaj manj, bodi pozorna na uši. Če premočno odžene, jo lahko spomladi prikrajšaš. Meni tako prezimi že leta._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
cinija1

Ivčk hvala za nasvete in lepo bodi
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Odgovori