Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Aunt Ruby's German Green

crtj-admin
Site Admin

Aunt Ruby's German Green

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Iz naročenega semena od te sorte, mi je zrastel en paradižnik, ki zagotovo ni ta sorta:

Ali se je sorta skrižala, ali pa je pomotoma prišlo seme od druge sorte med naročeno seme.
Nazadnje urejal/a htf_lover 24 Jan 2015 11:45; skupaj popravljeno 1 krat
htf_lover

To pa mi je zrastlo iz semena te sorte. Obdržal sem 2 sadiki. Ena je zagotovo prava, druga pa kot zgleda ne.
Nazadnje urejal/a htf_lover 24 Jan 2015 11:44; skupaj popravljeno 1 krat
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Na drugi sliki je sorta Aunt Ruby's German Green Cherry! Ta sorta je nastala kot rezultat somatske mutacije, ko so vse lastnosti starša (ARG Green) bile enake, le velikost plodu se je drastično zmanjšala.
In tule je dokaz, da se vse to lahko zgodi še enkrat! In to ravno tebi! Preveriš lahko seveda le tako, če semena poseješ drugo leto in dobiš enake rezultate, torej manjše plodove, kot so tile na zadnji sliki. Čestitke, take zadeve so precej redke Cool_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
htf_lover

Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Ker mi je bolj všeč češnjeva verzija sorte, tele ne gojim več:

_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
htf_lover

Mesnat paradižnik. Meni so na sploh zeleni mesnati paradižniki odlični, zato tega gojim skoraj vsako leto.
Posamezni plodovi dobijo nadah na dnu, kot je razvidno na sliki.

htf_lover

Odgovori