Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2018

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Plamenka, hvala za odgovor.
Se pa sadikam v loncih (verjetno) dodaja gnojilo 1x tedensko - kako pogosto in čim gnojiš?

Lp.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Gnojim bolj redko. Pognojim ob sajenju z organskim gnojilom v briketih, pa mogoče kasneje , če se kdaj v sezoni spomnim, s tekočino od bokašija.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Plamenka, hvala ti.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

mravlja je napisal/a:
Se pa sadikam v loncih (verjetno) dodaja gnojilo 1x tedensko - kako pogosto in čim gnojiš?

Lp.

Sam osebno nikoli ne dodajam._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz sem do lani čilije gojila samo na vrtu. Vsako leto jim je namenjena en greda (120x800cm). Sadim po dve rastlini skupaj in od vsake sorte najmanj 4 rastline (da potem semena pobiram od tiste najlepše predstavnice in tako poskušam vzdrževati kvalitetni semenski material). Običajni seznam obsega od 30-35 sort.

Lani sem prvič sadila nekaj rastlin v lonce (po dve rastlini v lonec). Na dno sem položila debelo plast ovčje volne in nasula prst "Biobrazda". Med letom nisem nič dognojevala. Rastline so lepo rastle. Bile zdrave do jeseni, ko sem jim naredila PVC šotor. To jim ni godilo - začele so se pojavljati uši.
Ko je nastopil mraz, sem lonce prestavila v prostor, kjer prezimujem ostale rastline, z namenom, da bi plodovi dozoreli do konca. No, zdaj so vse rastline še žive, na njih bingljajo rdeči/rumeni čiliji (odlični za sprotno rabo) in so začuda kar v dobri formi. Če bo šlo tako naprej, jih bom enkrat marca presadila v svežo prst in poskusila z nadaljnjo vzgojo._________________naredimo svet lepši
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

mravlja je napisal/a:

Lp.

Jaz osebno v štartu namešam v substrat pest briketov ter nekaj bioguana, potem pa med sezono ene 3x foliarno pognojim (PK+kalcij) ter občasno alge ter aminokisline. Vem, kompliciram, samo pridelka je pa ohoho Very Happy
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

https://www.cayennediane.com/the-scoville-scale/

Se mi zdi, da je tole ena najdaljših Skovile lojtrc. Točnost pa kot ponavadi +/- 100% in več Wink_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Da se ne bo izgubilo, sem link dodala v 4. prispevek, da bo na 1. strani:

http://forum.gartlc.si/gartlc-post-26441.html#26441
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Včeraj sem opazil prve uši na prezimovalcih. Na srečo dovolj zgodaj in se niso še namnožile. Sicer pa mi je do sedaj iz zemlje že pokukalo 65 sejančkov. 35 se jih še nekam obotavlja.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

V kolikor bi koga zanimalo, imam na voljo še kar nekaj posušene robe - Trinidad Butch T, Moruga Scorpion, Habanero Red/ Orange in Habanero Black. Sušeno po naravni poti, vzgojeno na domačem vrtu, primerno za mletje, namakanje v olju, kuhanje....

Poštena roba, poštena cena.
ZS...

Odgovori