Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Koleraba - podzemna

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Mojo sem imela v gajbici, tesno prekrito z več plastmi časopisnega papirja in shranjeno v svetlem prostoru s tem cca 10st. Gospod, ki mi jo je dal, pa ima "ta pravo" klet za shranjevanje. A je tudi njegova začela greniti._________________naredimo svet lepši
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Muha, morda bi bilo vseeno dobro, da temi ločimo, dokler še ni preveč podatkov in zmešnjave?

Navsezadnje gre za dve popolnoma različni rastlini, ki imata skupno le podobnost v imenu..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Najbrž res. Bom ob priliki.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

lana: 27. Sept 2013

A kolerabe so pod isto temo? NO, še ena slikca kolerabe:

froggy: 15. Julij 2014

brbr

Kdaj sejete rumeno kolerabo? Jaz jo mislim, danes ali v teh dneh primernih za korenino. Sem prezgodnja ali prepozna?_________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Čisto OK. Lahko pa eno rundo seješ še konec avgusta, lepše prezimi (v zemlji), so bolj male kolerabice in potem skozi zimo bolj sladke.
brbr

Metuljc, hvala. Glede na to, da so pri meni vedno bolj male Embarassed , bi s poznejšo setvijo verjetno pridelala frnikule. Tako se bom držala kar prvega termina._________________naredimo svet lepši
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Jaz rumeno kolerabo sejem še enkrat jeseni in čez zimo lepo prezimi na vrtu.

Čez zimo se še malo odebeli.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz imam pa že tako:

Več kot 1kg !!! Sicer ne vem še, kaj naj z njo, ampak se bom že kaj spomnil ...
.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Ja, kdaj si jo pa sejal? Moje še za oreh najbrž ni.
Receptov je na internetu kar nekaj. Pri nas jo jemo v zelenjavnih juhah in v omakah. Pa pri kuhanju goveje ne sme manjkati košček, lepo dopolni okus.
Odgovori