Cepljenje sadnih dreves

Odgovori
Jože

Odgovor Napisal/-a Jože »

Mene pa zanima kakšni cepiči so primerni pri češplji ali slivi. Moti me, ker nekateri enoletni poganjki imajo razporejene skupaj po dva ali po tri brste v šopu. Ali je tak cepič primeren za cepljenje, ali je bolje poiskati cepiče z enojnim brstom ?
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Toliko neznank, včeraj sem šel po cepiče šmarne hrušice,vsi brsti nagnani z zelenimi vrhovi, sumim,. da bodo primerni za cepljenje.
Imam vrašanje, nekje sem prebral, da se hrušica lahko cepi na glog, jerebiko, kutino, slivo, jablano, hruško, ima kdo izkušnje?
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Na jerebiko se lepo prime_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

pep je napisal/a:
Toliko neznank, včeraj sem šel po cepiče šmarne hrušice,vsi brsti nagnani z zelenimi vrhovi, sumim,. da bodo primerni za cepljenje.
Imam vrašanje, nekje sem prebral, da se hrušica lahko cepi na glog, jerebiko, kutino, slivo, jablano, hruško, ima kdo izkušnje?

Pep pozdravljen,
priporočam tudi branje teh par strani http://forum.gartlc.si/gartlc-about618-0-asc-105.html
in pa mogoče kakšno vprašanje za dafo-ta.
Jože

Odgovor Napisal/-a Jože »

Da bom bolj jasen, prilagam še sliko. Ali je tak enoletni poganjek slive s tremi brsti primeren za cepič ? Ali je bolje izbrati poganjek z enim brstom ? Prosim za odgovor.

krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Komot lahko cepiš. Če se pojavi cvet, ga odstraniš
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Stranska dva sta cvetna brsta, srednji pa je vegetativni brst._________________Iščem zanimive sadne vrste...
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Torej se cvetne odstrani že ob cepljenju?
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Raje ne, da ne poškoduješ tretjega. Ko odžene narediš selekcijo
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

jozegartlc, vaš prispevek je bil poslan v Koš, ta tema ni namenjena iskanju/izmenjavi cepičev.
Ali jo oddajte med rubriko Mali oglasi, ali pa v temo Izmenjava cepičev.

LP
Odgovori