Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2018
sedaj razumem in res je da ti mali paradižniki "debelokožci" zdržijo po obiranju izredno dolgo in ob tem ne izgubijo okusa. me veseli, da ti uspeva "bubek" tako kot sta si zamislila. glede kondenza pa bo težka, a tudi to bosta zagotovo rešila. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Mene ste lansko leto povsem navdušili s paradižniki Imela sem kar nekaj sort po zaslugi Notranjke, nekaj sem jih kupila sama.
Letošnji seznam sem že skoraj dokončala, imela bom tudi nekaj malega semen za menjavo.
Poleti "ni bilo časa" za forum, zato sem nekaj slik in izkušenj prilimala in napisala zdaj. Upam, da bom letošnje leto bolj pridna in več sodelovala tudi v rastni dobi.
Letošnji seznam sem že skoraj dokončala, imela bom tudi nekaj malega semen za menjavo.
Poleti "ni bilo časa" za forum, zato sem nekaj slik in izkušenj prilimala in napisala zdaj. Upam, da bom letošnje leto bolj pridna in več sodelovala tudi v rastni dobi.
Pozdravljene! Iz firbca sem prišla pogledat, če že kje kaj kali
Jaz sem tako zasedena s službo, da bom počakala na zimske počitnice (od 26.2 jih imamo), pa bom potem začela vrtnarit. Imam pa ogromno semen iz različnih sort paradižnikov in čilijev, tako da bom kmalu dala seznam na forum, da se jih vsaj delno znebim
Jaz sem tako zasedena s službo, da bom počakala na zimske počitnice (od 26.2 jih imamo), pa bom potem začela vrtnarit. Imam pa ogromno semen iz različnih sort paradižnikov in čilijev, tako da bom kmalu dala seznam na forum, da se jih vsaj delno znebim
Punci, hvala. Obe sorti sem že gojila. Matino imam vsako leto, Stupice pa sem nekako opustila, ker se mi je zdelo, da je celo malo bolj počasen od Matine .
Sem mislila, da je kje š ekakšna zgodnejša.
No, bom probala nekaj rastlinic vzgojiti prej z upanjem na zgodnejši pridelek. Problem imam samo (kot veliko med nami, se mi zdi), da so rastline hitro prevelike, zunaj pa še trd mraz in se potem mučijo na okenskih policah..._________________naredimo svet lepši
Sem mislila, da je kje š ekakšna zgodnejša.
No, bom probala nekaj rastlinic vzgojiti prej z upanjem na zgodnejši pridelek. Problem imam samo (kot veliko med nami, se mi zdi), da so rastline hitro prevelike, zunaj pa še trd mraz in se potem mučijo na okenskih policah..._________________naredimo svet lepši
Se pridružujem brbr.
Tudi iščem zgodnje sorte, ker je na mojem vrtu poletje kratko in običajno ne dočakam paradajzov (razen tistih v teglcih).
Sem pa tradicionalist in se oklepam enih in istih standarnih sort (nič črnih, zebrastih ipd.). Lani sem malo naredila odmik od tega, ampak razen malih hruškastih, ki so zelo mesnati (gresati) in imajo že skoraj sadni okus (yellow pear tomato), me nič ni navdušilo (zeleni zedbrasti, rozasti, vijolični...).
Počakam še do Valentina, da prinese ključ od korenin in pričnem z razhudniki.
Tudi iščem zgodnje sorte, ker je na mojem vrtu poletje kratko in običajno ne dočakam paradajzov (razen tistih v teglcih).
Sem pa tradicionalist in se oklepam enih in istih standarnih sort (nič črnih, zebrastih ipd.). Lani sem malo naredila odmik od tega, ampak razen malih hruškastih, ki so zelo mesnati (gresati) in imajo že skoraj sadni okus (yellow pear tomato), me nič ni navdušilo (zeleni zedbrasti, rozasti, vijolični...).
Počakam še do Valentina, da prinese ključ od korenin in pričnem z razhudniki.