Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Manuka
-
- Site Admin
Manuka
(Prenos iz arhiva)
Spet ena meni popolnoma neznana rastlina.
Po nekaj minutah iskanja sem jo našla v Botaničnem vrtu . Znanstveno ime: Leptospermum scoparium. Lepa, lepa!
Izkušenj z njo nimam, mislim pa, da bi jih lahko prepikirala. Rastlinic ne bi pulila iz zemlje, ampak vzela iz lonca v grudi potem pa otresla, da bi se sadike ločile, ne da bi bile korenine poškodovane.
Kdaj: spet samo ugibam. Meni je za sobne lončnice nekako pri srcu marec, ali vsaj po 14. februarju, ko "Valentin odklene korenine".
Po nekaj minutah iskanja sem jo našla v Botaničnem vrtu . Znanstveno ime: Leptospermum scoparium. Lepa, lepa!
Izkušenj z njo nimam, mislim pa, da bi jih lahko prepikirala. Rastlinic ne bi pulila iz zemlje, ampak vzela iz lonca v grudi potem pa otresla, da bi se sadike ločile, ne da bi bile korenine poškodovane.
Kdaj: spet samo ugibam. Meni je za sobne lončnice nekako pri srcu marec, ali vsaj po 14. februarju, ko "Valentin odklene korenine".
Manuka izvira iz Nove Zelandije iz nje nabirajo čebele med kateri ima antibakterijski učinek, večji kot ima UMF bolj je antibakterijski.
In seveda zraven vrtoglava cena celo +50€..
Sam še nisem tega medu probal..
Vzgajam pa to rastlino do te mere ,da bo šla v večje teglce saj je pri nas neprezimna zdrži do -5.Če bojo moje čebele kaj nabrale in dodale v med
bo pa še boljše ampak računam da bo treba vzgojit neklje 7 večjih rastlin.
Seveda kam to postavit bo problem saj v rastlinjaku bo isto propadla
se pa z leti dviga toleranca na minus.
Kolikor sem pa do zdaj razbral ima bolj rada kislo zemljo in ne prenaša presajanja..
vendar na tem filmu ko so male še to zgleda kar gre
https://www.youtube.com/watch?v=Ylogl6X7Xxc
Sem pa jo popolnoma tako vzgojil da je vzklila oziroma so..
In seveda zraven vrtoglava cena celo +50€..
Sam še nisem tega medu probal..
Vzgajam pa to rastlino do te mere ,da bo šla v večje teglce saj je pri nas neprezimna zdrži do -5.Če bojo moje čebele kaj nabrale in dodale v med
bo pa še boljše ampak računam da bo treba vzgojit neklje 7 večjih rastlin.
Seveda kam to postavit bo problem saj v rastlinjaku bo isto propadla
se pa z leti dviga toleranca na minus.
Kolikor sem pa do zdaj razbral ima bolj rada kislo zemljo in ne prenaša presajanja..
vendar na tem filmu ko so male še to zgleda kar gre
https://www.youtube.com/watch?v=Ylogl6X7Xxc
Sem pa jo popolnoma tako vzgojil da je vzklila oziroma so..
muha je napisal/a: |
Spet ena meni popolnoma neznana rastlina. Po nekaj minutah iskanja sem jo našla v Botaničnem vrtu . Znanstveno ime: Leptospermum scoparium. Lepa, lepa! Izkušenj z njo nimam, mislim pa, da bi jih lahko prepikirala. Rastlinic ne bi pulila iz zemlje, ampak vzela iz lonca v grudi potem pa otresla, da bi se sadike ločile, ne da bi bile korenine poškodovane. Kdaj: spet samo ugibam. Meni je za sobne lončnice nekako pri srcu marec, ali vsaj po 14. februarju, ko "Valentin odklene korenine". |
Bom takrat probal presajat..Sedaj so še pod lučko