boom efekt

Odgovori
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

figula je napisal/a:
ferdo36, razen kisa so vsa tvoja mnenja napačna. Ni treba čakat, raziskav je več kot dovolj že sedaj, le prebrat jih je treba.

"Alternativne raziskave" in mešanje megle ne štejejo.

Resne raziskave pa nekako še niso uspele potrditi trditev glede raka.

turnogo je napisal/a:
Pozdravljeni
Ali kdo ve kdaj je najučinkoviteje škropiti plevel z boom efektom?

Ko raste je učinkoviteje. Se pravi ne sedaj
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Krnekdo - sem napisala, da rak ni najhujše, kar se nam lahko zgodi. In če povzročajo raka ali ne - sploh ni pomembno.

Dokler mi ne bo uspelo napisati in prevesti vseh raziskav, da boste lahko vsi v slovenščini prebrali kaj za razliko proizvajalčevih "raziskav" ponujajo mešalci megle .... utihnem na to temo.

Aja, med čakanjem na moj expoze vabim vse, ki se ne strinjajo z menoj, da objavijo raziskave in ugotovitve, ki jih verjamejo. Pa bomo primerjali podatke Smile
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Figula je tipičen aktivist in izključno tako je treba brati njene prispevke. Poznam veliko ljudi, ki so večkrat letno delali z glifosatom in noben ni imel raka, čeprav so nekateri od starosti pač že pokojni. Ima ga edino sorodnik, ki je v mladosti delal malo v kmetijstvu, potem pa v proizvodnji okvirjev za očala. Tam pa res dobijo zaposleni porcijo svinjarij. In mogoče tudi mi, ki izdelke uporabljamo.
Vseeno pa ne vidim nobene potrebe, da bi vrtičkar uporabljal glifosat ali katerikoli herbicid na vrtu, zelenici, itd ...
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Pepe je napisal/a:
...
Vseeno pa ne vidim nobene potrebe, da bi vrtičkar uporabljal glifosat ali katerikoli herbicid na vrtu, zelenici, itd ...

Tako je.
Pri nas največjemu iztrebljevalcu neželenega zelenja pravimo kramp - če že motika ni dovolj.
pika99
Kraj: Ljubljana / dolenjska

Odgovor Napisal/-a pika99 »

Anton Komat v torkovi Zarji piše o glifosatu.
Za amaterskega bralca, kar sem jaz, se bere naravnost grozljivo in ti da občutek, da je itak že davno vsega konec in se nič ne da ...

http://revijazarja.si/clanek/mnenja/5a71798c9ed7d/glifosat-faustovska-pogodba-s-hudicem
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Pika99. tudi jaz sem vedno bolj prepričana, da Človeštvu ni pomoči (pa ne samo zaradi glifosata) in bo šlo vse h hudiču, ker enostavno nismo pripravljeni storiti ničesar, da bi prenehali svinjati Zemljo.

Glede uporabe glifosata sem bila v zadnjem času najbolj vesela podatka, da se ga je ljubljanska Snaga že pred časom odrekla in se zdaj bori z neželjenim rastlinjem z vročo vodo..._________________naredimo svet lepši
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Pepe je napisal/a:

Proti običnemu plevelu res ne. Se pa zgodi kdaj, da je potreben.

Recimo za odstranitev dresnika, ali premazati štor ko požagaš drevo(drugače se lahko več let boriš s koreninskimi izrastki) itd.
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

krnekdo je napisal/a:
Recimo za odstranitev dresnika, ali premazati štor ko požagaš drevo(drugače se lahko več let boriš s koreninskimi izrastki) itd.

To mi je nekaj novega, da bi ta herbicid tako deloval. Glifosat bi naj ustavil fotosintezo. Sedaj sem pogledal in so ta sredstva res registrirana za tako obliko uporabe, torej premazovanje panjev dreves.
Sicer pri mojem načinu dela s površino ne vem, zakaj bi to rabil. Če podrem drevo, potem pripravim teren tako, da kosim in potem redna košnja slej ko prej upeha vse te poganjke. Damo pa pri takem načinu uporabe veliko količino sredstva na majhno površino. Vpliv na m2 okolja je tam ekstremno večji kot če kmet po žetvi poškropi strnišče.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Sem pred par leti "čistil" octovec... - še po dveh letih je poganjal po trati v radiju 10m. Žaga, kramp, dokončala ga je kosa. Traja, a se da.
sadjarvid

Odgovor Napisal/-a sadjarvid »

Treba je oceniti pri sebi ali boš uporabil zaščitna sredstva, ali pa boš brez pridelka. Žal je je včasih tako. Če slive ne ščitiš ostaneš brez pridelka in kaj storiš, greš v trgovino in kupiš slive od nekoga, ki pa je uporabil zaščitna sredstva. Žal je tako, imamo bolj občutljive sorte in tudi bolezni je očitno več.
Odgovori