Cepljenje sadnih dreves
-
-
-

To sem januarja cepil japonsko plazečo kutino, svežo vejico, sem komaj našel primerno brez cvetov. Potem je nastopila zima in sem jo prestavil v kurilnico.
Na drugi slikci sem pa včeraj cepil Juglansov glog in od TvityPitija kutino ter grmasto japonsko kutino.

Juglansov glog sem imel v zamrzovalniku TvityPitijevo kutino v hladilniku, japonsko kutino sem odrezal z grma.
Raznih vraž tudi sam ne upoštevam. Se mi zdi da je bolj važno kako se ceplejni mesti prilegata kot lunina mena.
-
Dajmar, to si vse cepil na Jerebike?
Jaz še čakam da se malce ogreje, da lahko zadeve malce razparceliram, potem pa v počasi v akcijo.
Izjema je bilo cepljenje fige, proti koncu januarja, s kleščami na omega, podlaga je bila v mirovanju, cepljeno na predlanski les, in pokrito z lončkom za zadrževanje vlage.

Jaz še čakam da se malce ogreje, da lahko zadeve malce razparceliram, potem pa v počasi v akcijo.
Izjema je bilo cepljenje fige, proti koncu januarja, s kleščami na omega, podlaga je bila v mirovanju, cepljeno na predlanski les, in pokrito z lončkom za zadrževanje vlage.

-
Cepič je desert king, podlaga pa neznana, se je zgubil označevalec.
P.s. debato od lune, njenih men, vpliva na les, rastline in podobno je bilo oddeljeno v svojo temo: Vpliv luninih men na rastline.
P.s. debato od lune, njenih men, vpliva na les, rastline in podobno je bilo oddeljeno v svojo temo: Vpliv luninih men na rastline.