Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paprika 2018
Jaz sedaj te male oranžne sladke paprike gojim tretje leto. Vsakič dam semena v kalilno vrečko, isto kot vso ostalo papriko in čilije.
So sedaj se je vsakič zgodilo, da so prve vzklile, nato je konica kalčka zgnila, ampak ni propadla. Sadike normalno zrastejo, imajo pa liste svetlozelene in so občutljivi na sončni ožig. Vsako leto ko prestavim sadike s hiše na prosto, da jih privadim, mi precej listov ožge.
Res čudna sorta, je pa zelo rodna.
So sedaj se je vsakič zgodilo, da so prve vzklile, nato je konica kalčka zgnila, ampak ni propadla. Sadike normalno zrastejo, imajo pa liste svetlozelene in so občutljivi na sončni ožig. Vsako leto ko prestavim sadike s hiše na prosto, da jih privadim, mi precej listov ožge.
Res čudna sorta, je pa zelo rodna.
Saj same sadike v redu rastejo, rodnost je odlična, le to glede semena se mi zdi čudno. Hkrati pa imam letos še semena od drugih paprik in okoli 30 sort čilija. Pri nobeni drugi se mi to ne dogaja in pri vseh so identični pogoji.
Ne vem pa, če je ta oranžna sorta ista, kot jo imajo ostali tu. Seme sem namreč dobil iz Nemčije.
Ne vem pa, če je ta oranžna sorta ista, kot jo imajo ostali tu. Seme sem namreč dobil iz Nemčije.
venus je napisal/a: |
Danes sem dala kaliti papriko. Zmanjkalo mi je seme vijolicne paprike. Ali mogoce kdo ima par semenk viska. Mogoce Big papa ali kaj podobnega. V zameno posljem kaksno drugo seme paprike. Imam tudi nekaj originalnih. Se dogovoriva na zs. Hvala! |
Venus, a še rabiš seme vijolične paprike ali si ga že dobila?
Meni je ostalo nekaj semen "Ode" in "Big Papa".
LP Matej