Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Pišem, da se spomnim s foruma, nisem pa napisala, da je on sodeloval. Ker pa je v prejšnjih letih pri nas doma bil tudi Novi tednik (ki izhaja v Celju), je povsem mogoče, da sem brala kaj o njem tudi v tem časopisu. Spomnim se ga pa tudi iz enega tv prispevka.
Kolikor se spomnim, je doma na kmetiji, nekje med Mozirjem in Velenjem (lahko se pa motim, je pa gotovo iz, okvirno, tistih koncev. In ja, v tistem delu Slovenije je bil gotovo med prvimi, če ne prvi, ki je gojil na desetine sort paradižnika. In tudi, da je za poznavanje njihove pestrosti naredil, vsaj lokalno, veliko. In med ljudmi, ki takrat, pa morda še zdaj, nimajo dostopa do interneta.
To ne spremeni dejstva, da sta ledino orali Ivčk in Bučarka, titulo ima pa on. Predvidevam, da sort ni začel širiti pred letom 2005.
Če je bil na starem forumu in ga tiho spremljal, domnevam, da je tam dobil nekaj informacij o novih sortah, mogoče tudi semen in čudi me, da ni povezan z nami in se ne udeležuje Paradajzmanij.
Glej, tako pač človek reče sam sebi in drugi, ki pridejo v stik z njim, pač uporabijo to, kar jim pove. Lahko bi si rekel tudi imperator ali krokodil, s povsem enakim pomenom in težo. To so osnove marketinga. Kako stranke vejo, da smo mi najboljši v Sloveniji? Ker smo jim dovoljkrat povedali.
(In ja - jaz bi tudi imel raje takšen svet, v katerem ni merilo to, kako glasen si. Ampak ta ni takšen.)
Vem, Crtj. A vsaj na Gartlcu mislim, da je prav, da ob takih priložnostih omenimo, da imata resnične zasluge za raznolike paradižnike v Sloveniji in vzgojo Ivčk in Bučarka. Tudi Gruntove, ki jih brez njiju najbrž nikoli ne bi imeli tu. Da se ne pozabi in da vsaj Gartlčani to vemo! Letnico na primer sem tudi jaz pozabila, k sreči je Muha ni.
Jernej precej sodeluje na tujih forumih ,kdaj točno je začel z paradižniki pa ne bi vedela.Titulo so mu kolikor vem podelili drugi. Veliko se ukvarja tudi z gomoljnicami in te tudi večkrat predstavi v oddaji Na Vrtu v kakšni reviji in pa na radiu. Kolikor vem je član tudi Gartlca,vendar ne vem točno pod katerim nickom.
Ta teden ima kar nekaj delavnic,vbistvu skoraj vsak teden kakšno (tako vsaj berem na fb) in mislim da mu vsa ta zaposlenost vzame tudi ves čas .
Je pa zanimivo da sem sama pisane paradižnike odkrila v Botaničnem vrtu kjer so prodajali sadike in potem imeli tudi v posodah razstavljene in si lahko kakšnega celo nabral.Potem sem prve večje pisane nasade videla in Italiji in potem sem našla vas .No tu se mi je pa odprlo obzorje ._________________~~~~****~~~~****~~~~ http://poosmiinpol.blogspot.com/
Čisto iz radovednosti me zanima, če kdo ve, kdo mu je podelil to titulo in po kakšnih kriterijih. Zelo nenavadno mi je, da trži svoje pridelke, skrbi za svojo promocijo, ima delavnice, sodeluje na tujih forumih, na našem forumu (kjer, kot praviš, je prijavljen) je pa anonimen in ne vem niti ali samo bere ali kdaj tudi kaj napiše.
Bom ob tejle razpravi dodal vprašanje z malenkost filozofskim navdihom. Sprašujem se ali mora biti človek, ki se ukvarja z gojenjem rastlin, član tega foruma, da lahko nekaj posreduje (znanje in material) naprej, tudi proti plačilu?
Da, vem, da so/ste nekateri tukaj zelo aktivni in marljivi pri iskanju, zbiranju in gojenju novosti v svetu rastlin, še posebej paradižnikov in to je tudi v ponudbo domala vsakomur. Zato je moje naslednje vprašanje, ali je tale forum namenjen za zbiranje titul, ali pa vendarle za izmenjavo in posredovanje čim večih informacij o rastlinah, od tu naprej pa se naj znajde vsak kakor se pač zna?
Ali ni moje največje zadovoljstvo to, da nekomu pomagam pri njegovih potrebah s posredovanjem informacij, znanja ali materialom, ki so temu v korist?
Upam, da s tem razmišljanjem nisem nikogar prizadel, vsaj namen ni bil takšen. Niti nikogar ne zagovarjam, vendar se mi pa zdi, da ima vsak različne možnosti na razpolago in na slehernemu je odločitev, kakšen način delovanja si bo izbral. Seveda, obstaja tudi razlika med "legalno" in "moralno"...