Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čajota - Sechium edule

Odgovori
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Po moje nič drugače kot pri ostalih bučevkah kjer uporabimo suho (in precej manjše) seme. Začetna hrana mora biti v semenju, kot za piščance v jajcu.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Na osnovi vsega povedanega sklepam, da je treba hraniti celo čajoto samo zato, da se seme pred sajenjem ne izsuši ali da morda ne vzklije predčasno, če bi ga hranili na vlažnem ??? Ideja za nov poskus - hranjenje semena na vlažnem od recimo decembra dalje . Naloga za naslednjo jesen.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

lpmami je napisal/a:
Ja, Metuljc, tudi tole je zanimivo.
Me pa čudi, da peška brez mesa ni nič pogrešala začetne hrane. Jo torej rastlinica dobi vso samo iz peške, nič iz mesa?

Mene pa prav nič. Kot pravi že Bicikel, je rezervna hrana za začetni razvoj kalčka v mlado, fotosintetsko aktivno rastlino v samem semenu. Sočno osemenje je vedno le nagrada raznašalcu semen/plodov, ne pa hrana mladi rastlini.
Mene pa bolj skrbi, kje bom dobila kakšno nebodečo čajoto, ker od lanskih ni bilo pri meni nič.
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Zelene čajote brez bodic so mi lani kar dobro obrodile.
Če jo kdo rabi naj se oglasi._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Igy, mislim, da boš imel kar nekaj prošenj. Prva je moja. Prosim torej za zeleno, brez bodic. In, vnaprej hvala.
Dobra misel

Odgovor Napisal/-a Dobra misel »

Tudi jaz prosim za eno brez bodic. Hvala in lep dan.
vrtin2

Odgovor Napisal/-a vrtin2 »

Tudi jaz prosim za 2 čajoti brez bodic. Hvala vnaprej.

Lep dan
Vrtin2_________________Objem, samo en objem .....
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Igy,
vzgoje Čajot brez bodic se doslej nisem lotil zaradi slabih izkušenj vzgojiteljev in mojimi odličnimi z vzgojo bodičastih. Ob tvoji objavi bom letos poskusil z dvema. Še nasvet za tiste, ki iščete čajote brez bodic. Imajo jih na tržnici Koseze in trgovinici Sadni vrt v Mengšu.

Lep pozdrav
ivipiči

Odgovor Napisal/-a ivipiči »

Ž. V E"Leclerc MB imajo na oddelku sadja&zelenjave gladke Čajote.L.P._________________Veselo na delo !
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ivipiči, hvala. Domnevam, da jih imajo istočasno tudi v LJ.
Odgovori