Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Pozeba 2018

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Pozeba 2018

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Žal tudi letos ne kaže dobro, predvsem pretopel januar.
Cvetni popki marelice so pozebli že prejšni teden pri - 11°C, tudi za breskev ne kaže prav dobro. Zelo me skrbijo napovedane nizke temperature, saj je nekatero sadje že v soku.
O.K., nekatere fige sem zametal s snegom, kakije bom lahko pokril in ogreval, pod kivijem pa bom zakuril. Pri meni bo tako kot na barju pod - 20°C.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

babaco: a ni možnosti, da je nekaj cvetnih brstov še manj razvitih in varnih pred pozebo? Saj, ko drevje cveti, se ne odprejo vsi naenkrat.

Pri meni bo test prestajala figa bavarska violeta. Korenine ima dovolj na debelo pokrite s snegom, krošnja je nezaščitena.
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Lani so pomrznili vsi cvetovi pri marelicah in breskvah. Carmen top, ki je cvetela prva in je posajena na južni strani drvarnice, je edina obrodila. Cvetela je od 5. marca dalje. Letos je že pocvetavala zaradi toplih dni. Vsi odprti cvetovi odpadajo. Upam, da bodo zaprti popki preživeli prihajajočo zmrzal. Upam tudi, da lubje ne bo razpokalo. Sokovi so se že dobro pretakali po drevesu.
babaco

Ja, ponavadi jih nekaj ostane, a imamo še eno slabo napoved.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Kakšna je pa ta dodatna slaba napoved?
babaco

A me hecaš, drug teden do - 20°C.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

OK, sem se ustrašil, da gre za dodatno še povrh te že znane sibirske napovedi Smile
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

Meni je celo ena breskev sorte Redheaven, ki je na zelo sončni strani in precej zaščitena pred vetrom že delno zacvetela. Saj ne moreš nič, jaz premazujem debla z apnom, samo to je bilo preveč, saj se spomnim, da sem zunaj delal v kratkih rokavih-malo težje fizično delo okoli bajte.
Pa jagodičevje je tudi delno začelo odganjat.
babaco

crtj, za pozebe bo še čas aprila in maja. Wink
Odgovori