Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paprika 2018
-
- Kraj: Domžale
pep je napisal/a: |
Paprikarji na pomoč. V Lidlu sem kupil papriko španskega porekla rdečo špic dolgo skoraj pol metra, vzel sem seme ga posejal, ima kdo izkušnje? |
Pozdravljeni, odgovarjam z mojim prvim sporočilom (ker sem nov na forumu) in sicer: lani sem posejal prav to papriko vrste Bikov rog in je vzklila zelo hitro, pridelek je bil dober. Torej imam dobre izkušnje z njo._________________Vrt je vir zdravja
pep, pri meni je tudi ta 30cm paprika skalila zelo hitro. ene forumašice jo vzgajao že nekaj časa in pravijo da je pridelek dober. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Jaz jo imam ze tretje leto. Sorto Romeo. Danes sem pa kupila papriko Palermo prav tako v Hoferu. Takoj sem jo dala kalit. Upam, da bo pridelek tudi tako dober. Tudi iz oranznih in rumenih paprik, ki sem jih kupila sem ze pobrala seme in pridelek je bil enak kupljeni. Pa se seme je dosti prej pokukalo iz zemlje. Tudi mala rumena oranzna in rdeca od Lidla so popolnoma enake kupljenim.
Tudi jaz sem dala papriko iz hoferja nakalit. Zelo na hitro je skalila in zdaj vodi pred vsemi. Sorta Palermo je, sem poskišala najti kakšne informacije o velikosti sadike in o tem ali je zgodnja, pa nič.
Dokler se niso mladički postavili pokonci, sem jih imela kar na peči, okoli 30 stopij, zdaj so na oknu. Ker pa slaba svetloba, sem jim naštimala solarij, okoli 25 stopinj imajo. Žarnica je cool white, odsevnik iz folije in kartona. Sem hotela kupiti tako luč z dvema sijalkama pa mi cene niso bile všeč. Upam da bodo imele dovolj svetlobe.
Sem še v dilemi kdaj naj jih pikiram, takoj ko so klični listi vodoravni ali naj počakam da začnejo poganjat prvi pravi.
Sorte od desne proti levi:
Jerneja
Feferoni sladki in palermo
Palermo
Anaheim in Cayene
Slavonka
Sivrija
In še enkrat slavonka
Letos sem se poglobila v vzgojo paprik, vedno me jezijo, ker nočejo skalit, potem so majhne sadike, lani sem jih končno nekaj vzgojila, pa jih je toča zdelala. Vsaj to, da so moje sadike odlično uspele pri prijteljih in sodelavcih.
Tako so se namakale:
In tako grele:
Dokler se niso mladički postavili pokonci, sem jih imela kar na peči, okoli 30 stopij, zdaj so na oknu. Ker pa slaba svetloba, sem jim naštimala solarij, okoli 25 stopinj imajo. Žarnica je cool white, odsevnik iz folije in kartona. Sem hotela kupiti tako luč z dvema sijalkama pa mi cene niso bile všeč. Upam da bodo imele dovolj svetlobe.
Sem še v dilemi kdaj naj jih pikiram, takoj ko so klični listi vodoravni ali naj počakam da začnejo poganjat prvi pravi.
Sorte od desne proti levi:
Jerneja
Feferoni sladki in palermo
Palermo
Anaheim in Cayene
Slavonka
Sivrija
In še enkrat slavonka
Letos sem se poglobila v vzgojo paprik, vedno me jezijo, ker nočejo skalit, potem so majhne sadike, lani sem jih končno nekaj vzgojila, pa jih je toča zdelala. Vsaj to, da so moje sadike odlično uspele pri prijteljih in sodelavcih.
Tako so se namakale:
In tako grele:
titka je napisal/a: |
Tudi jaz sem dala papriko iz hoferja nakalit. Zelo na hitro je skalila in zdaj vodi pred vsemi. Sorta Palermo je, sem poskišala najti kakšne informacije o velikosti sadike in o tem ali je zgodnja, pa nič. |
Tule so jih gojili vrtičkarji v VB
http://www.growfruitandveg.co.uk/grapevine/vegging-out/lidl-palermo-peppers_92199.html
Ta pravi, da so pozne
https://www.growfruitandveg.co.uk/grapevine/vegging-out/88067-sweet-peppers-5.html#post1484266