Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Gojenje marel
-
- Site Admin
Gojenje marel
(Prenos iz arhiva)
Marele spadajo med gniloživke in priloženi trosi imajo precej možnosti , da ob ustrezni podlagi ustvarijo podgobje za rast gobe. Meni se je že posrečilo, da so mi pognale iz odprtega kompostnika na vrtu, kamor odlagam ostanke čiščenja gob. Poznam tri kolege, ki so jim na ta način zrasle dežnikarice na vrtu , pri enem ob živi meji v samem blokovskem naselju. Zagotoviti je potrebno dovolj organskega materiala in vlago. Ne gre pa to čez noč. Prej kot v treh letih (kot je bilo v mojem primeru) boš težko prišel do domače marele.
Hitrejša in bolj sigurna varianta je, da namesto trosov kupiš že pripravljen micelij (nekaj vrst dobiš tudi pri nas). Tudi na tem forumu je že bilo precej napisanega o vzgoji.
Vso srečo in lep pozdrav
Hitrejša in bolj sigurna varianta je, da namesto trosov kupiš že pripravljen micelij (nekaj vrst dobiš tudi pri nas). Tudi na tem forumu je že bilo precej napisanega o vzgoji.
Vso srečo in lep pozdrav