Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Vzgoja pod umetno LED svetlobo
Oldi je napisal/a: |
Moj link je iz international Ebay, kjer še nisem doživel, da ne bi pošiljali v Slo, vsaj ne spomnim se. To je bil moj namen. Če pomotoma zajadraš na druge ebaye je pa zmešnjava. |
Sam sem opazil, da samo Amazon. de in e bay.de ne pošiljata v Slovenijo. Ta Amazon ki sem ga tudi jaz potem prilimal ni nemški in očitno pošiljajo te poceni LED panele tudi v Slovenijo. Jaz sem na nemškem iskal čisto druge stvari in niso hoteli poslati niti v Avstrijo pod poštnoležeče.
Če bi to vedel 2 tedna prej, ne bi kupoval LED svetilk in žarnic, ampak LED panel ker sveti na večjo površino in enakomerno. Drugo leto ga sigurno kupim.
Itak mi je že sedaj pri razporeditvi paprike zmanjkalo prostora in luči. Danes sem posejal 3 rundo paprike. Kmalu še paradižnik in ostalo zelenjavo, tako da bi že sedaj nujno potreboval panel. Vendar upam, da bo marca lepše vreme in s tem tudi več svetlobe. Ampak mlade sejančke in rastlinice dajem raje na S stran kot pa na sončno stran, da mi jih osnce ne opeče. S stran pa je ob slabem vremenu zelo temna, ker je poleg hrib._________________Vrt je vir zdravja
Mogoče je to res, ker žarnica res sveti vse naokrog. Vendar sem kljub temu misli, da svetijo paneli bolj enakomerno.
Tako je zgledalo ko sem prvič uporabil dosvetljevanje:
http://s1250.photobucket.com/user/Vrtnar8/media/Luci%20in%20osvetljevanje/7a0_zpsgcoqcztl.jpg.html?sort=3&o=0_________________Vrt je vir zdravja
Tako je zgledalo ko sem prvič uporabil dosvetljevanje:
http://s1250.photobucket.com/user/Vrtnar8/media/Luci%20in%20osvetljevanje/7a0_zpsgcoqcztl.jpg.html?sort=3&o=0_________________Vrt je vir zdravja
Jaz sem naročil 5 x 50W modulov za testiranje + Alu hladila + ventilator.
http://www.ebay.co.uk/itm/220V-AC-20-30-50W-Full-Spectrum-LED-COB-Chip-Grow-Light-Plant-Growth-Lamp/152682412589?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=452257261780&_trksid=p2057872.m2749.l2648
http://www.ebay.co.uk/itm/220V-AC-20-30-50W-Full-Spectrum-LED-COB-Chip-Grow-Light-Plant-Growth-Lamp/152682412589?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=452257261780&_trksid=p2057872.m2749.l2648
goIdhorn, kakšna/kolikšna hladila in ventilatorje? Poročaj kako boš vse skupoaj sestavil.
Imam 30W varianto, ki pa je še nisem nikamor namestil. Malo me še moti "odprtih" 220V na LED plošči. Moram nekaj najti za zaščito/izolacijo pri visokih temperaturah. Drugače pa imam v planu hladilnik od računalniškega strežniškega procesorja + 12V ventilator, ki paše gor. Pa Arctic Alumina termoprevodno lepilo, za pritrditev led plošče na hladilnik. Že pri 30W sumim na precej odvečne toplote. Moti me tudi, da je reč brez regulacije, vedno dela na polno. Sam bi raje videl, da bi lahko moč prilagodil na zmožnost hladilnega telesa.
Imam 30W varianto, ki pa je še nisem nikamor namestil. Malo me še moti "odprtih" 220V na LED plošči. Moram nekaj najti za zaščito/izolacijo pri visokih temperaturah. Drugače pa imam v planu hladilnik od računalniškega strežniškega procesorja + 12V ventilator, ki paše gor. Pa Arctic Alumina termoprevodno lepilo, za pritrditev led plošče na hladilnik. Že pri 30W sumim na precej odvečne toplote. Moti me tudi, da je reč brez regulacije, vedno dela na polno. Sam bi raje videl, da bi lahko moč prilagodil na zmožnost hladilnega telesa.