Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2018

Odgovori
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Uf, hvala obema za nasvete. Jaz sem do sedaj sicer tako delal, da sem opore "sadil" že zraven malih sadik in ne naknadno - enako za tiste čilije, ki sem jih gojil v loncih. Če pa je bil kak grm res s težkimi vejami, sem mu oporo dajal tako, kot je opisala voda._________________go with your instinct to live as you want
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

to da se daje kol takoj ob sadnji paradajza ali paprika je prav, saj s tem ne poškodujemo korenine rastine. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Par dni nazaj je bila na TV oddaja o gojitelju čilijev s Hrvaške. 30.000 sadik letno posadi Shocked

https://www.volimljuto.com/
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

goIdhorn je napisal/a:
Par dni nazaj je bila na TV oddaja o gojitelju čilijev s Hrvaške. 30.000 sadik letno posadi Shocked

https://www.volimljuto.com/

Poznan fant se večkrat vidimo._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Toliko sort čilija, kot sem letos posejal, še nisem nikoli. Mislim, da jih je okoli 40. Vse sorte so vzklile, bom danes ali jutri objavil seznam vseh sort, ki jih imam letos.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Spravljam se presajat lanske čilije, ki so kar dobro prestali zimo. Istočasno s presaditvijo bi jih obrezala, pa ne vem, kako visoko/nizko. Ali samo slabotne vejice, ali pa bolj radikalno?

Če ste tako prijazni, prosim, da ne iščem ves dan med že napisanim. Hvala v naprej._________________naredimo svet lepši
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Precej radikalno, če ne boš imela preveliko goščavo, ko bo iz vsakega kolenca pognalo lahko tudi po več poganjkov. Odvisno od sorte, ampak tako na počez bi rekel, da ga porežeš nazaj na 1/3 (ne za 1/3).
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Hvala, Bicikel. Ne vem pa, kako mi bo šlo, ker sem pri vsakem poseganju v rastlino bolj cagave sorte... Verjetno se jih lotim jutri. Danes me je okupiralo nekaj drugega. Embarassed_________________naredimo svet lepši
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

brbr je napisal/a:
Hvala, Bicikel. Ne vem pa, kako mi bo šlo, ker sem pri vsakem poseganju v rastlino bolj cagave sorte... Verjetno se jih lotim jutri. Danes me je okupiralo nekaj drugega. Embarassed

Vse vejice poreži vsaj do tam kjer so suhe. Vsaj sam tako naredim. Nimaš kaj faliti drugače pa od mene jeseni dobiš kar ti srce poželi samo pravočasno se javi._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

brbr je napisal/a:
Hvala, Bicikel. Ne vem pa, kako mi bo šlo, ker sem pri vsakem poseganju v rastlino bolj cagave sorte...

Pri nas pravijo, da je sadno drevje treba obrezovati, ko si hud ali še bolje besen na ženo Laughing . Torej, pusti se "razhuditi"... - sicer ne vem kako, mogoče pa mož ve in mu uspe. Wink
Odgovori