Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprika 2018

Odgovori
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Takole pa pri meni, natanko 4 tedne po sejanju:

Mi ni prav nič žal, da sem letos lučke naštimal. Sicer se bolj počasi razvijajo, ker temperatura v prostoru ni ravno praveč visoka.
So pa zenkrat lepe in prav nič pretegnjene.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Andrej, paprike imaš zelo lepe, o vzdušju pa ne bom izgubljal besed: žur Laughing

Na kateri temperaturi jih držiš?
Andrej Banko

Tam okoli 18-19, ponoči še kakšna manj. Menda je treba šparat s kurjavo ...
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Hvala.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

5 sort paprike sem sejala 21.2., danes so velike cca 3 cm in bodo čez kak teden že godne za razsajanje. Nekaj malega pa za probo tudi danes, nenamočene, pa da vidim kako bo s kalitvijo, ker je nekaj semena starega 3 leta._________________Živeti na podeželju je najlepše!
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

a lahko sadike paprik katere so bolj pretegnjene (zaradi toplote in premalo svetlobe) presadim bolj globlje, da bi bilo recimo 3/4 stebla v zemlji? Požene korenine iz stebla kot recimo paradižnik?
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Seveda, laksikon, posadi jih globje. Tako kot sam praviš, po steblu bodo pognale dodatne korenine.

Glede kalitve sem tudi jaz poskušala Wink
Sejala sem Chocholate bell, seme iz leta 2013, in od 9 semen je skalilo kar 5 rastlinic. Res pa je, da so rabile zeloooooo veliko časa. Zadnja je potrebovala kar cel mesec, da je pokukala ven ;)
Tudi Mini oranžne papričice sem posejala in sicer seme iz leta 2012. In sem presrečna, da mi je iz 5 semen uspelo pridelati 1 rastlinico. Dobro, da nisem obupala, ker je tudi potrebovala več kot 3 tedne. Razz
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

tudi meni so letos mini oranžne papričice kljub lanskemu semenu, torej svežem, prvič posejane januarja zelo slabo kalile. ponovila sem februarja in ne kaže na dobro. zelo malo jih je skalilo. ajvaruša in še 3 druge vrste so OK. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Andrej Banko

Voda, pri meni so pa tvoja semena malih oranžnih paprik kalila 6/7.
Ena je že prav orjaška:

Ostala semena paprik so kalila 100%. Le še en čili Jalapeno mi je "zatajil".
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

AB bravo, pri meni letos izgleda štrajkajo, a vseeno jih bom imela dovolj. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Odgovori