Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Substrati za vzgojo sadik

Odgovori
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Eh, pri nas te imajo za čudaka že v trgovini, če pričneš nakladati, da zemlja iz recimo cinkarne ni za zelenjavo.
Že lani sem se zaklela,da bom šla na izlet na Barje in si pripeljala 4 vreče. Tačas, da bo paradižnik (ki še ni posejan Laughing ) goden za pikiranje, bom to uresničila._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Zemlja iz okolice Cinkarne je odlična kot dodatek mikrohranil (Zn, Se, Cd) drugemu substratu, vendar največ ena čajna žlička na 50 kg substrata.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

stara postaja: a tudi Neuhaus N8 ni dobiti pri vas? Ta je prav tako dobra kot Potgrond H:
stara postaja

Muha, lani sem po sili razmer vzela na bližnji zadrugi N 8, a ta je za balkonsko cvetje oz.univerzalen, za plodovke bi moral biti N 2. Saj navsezadnje je dobro raslo, če odmislim tiste temperaturne šoke, ko sem z el. radiatorjem grela v rastlinjaku.
Ko piše da je za cvetje, mi kar zazvoni alarm (saj veš tiste cenene zemlje po trgovskih centrih, čeprav verjamem, da ta ni tak)
No, Barje si obljubljam že dve leti, odkar sem bila nazadnje tam ....lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

stara postaja, Durpeta je samo znamka, tako kot npr. Klasmann, Neuhaus, Plantella, Humko, Gramoflor ipd.. Več tukaj: http://www.durpeta.lt/en/ in http://gloriosa-garden.ro/wp-content/uploads/2015/10/Durpeta-Catalog-Turba.pdf

P.s. N8 pa ima dodano PG-mix gnojilo (1,5kg/m3), katerega vsebuje tudi marsikater substrat ki je deklariran za zelenjavo, sejanje ipd..
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

TwittyPity, kje se da PG-mix kupiti, da ga sam vmešaš?
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

notranjka je napisal/a:

Tudi v našem koncu zemlje ni in jo nabavim 1x na leto v Črni vasi.Takrat vzamem 5 ali 6 vrečk za sebe in še nekaj vreč za druge.

Dva tedna nazaj sem kupil Neuhaus N8 v cvetličarni Najdi v Podskrajniku.
Pa še dokaj ugodna cena je bila. Wink
stara postaja

TwityPity, hvala za odgovor. Vidim, da je to že cela znanost, ogromno vrst substratov, ni čudno, da se naši trgovci ne poglabljajo v vse. lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Trocki je napisal/a:
notranjka je napisal/a:

Tudi v našem koncu zemlje ni in jo nabavim 1x na leto v Črni vasi.Takrat vzamem 5 ali 6 vrečk za sebe in še nekaj vreč za druge.

Dva tedna nazaj sem kupil Neuhaus N8 v cvetličarni Najdi v Podskrajniku.
Pa še dokaj ugodna cena je bila. Wink

O,tole je pa super informacija,hvala._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

In kot kaže ima Neuhaus N2 pravtako dodan PG-mix (0,5kg/m3) - vir
Odgovori