Kivi - Actinidia
-
Letos ga pusti normalno rasti. Prikrajšaš ga drugo leto ob pomladni rezi. Takrat ga skrajšaš na šparon, kot pri trti, ga upogneš in privežeš ob žico.
Ko očesa odženejo do višine 20 cm, odstranim vse odganjke, razen dveh, ki rasteta najbolj navpično. Ob poletni rezi pa odstranim še enega. Edini, ki ostane pa bo verjetno prišel do želene višine. A, kot sem omenil zadnjič, ga je potrebno nežno privezovati vsake dva dni, da se ne prične ovijati okoli opore.
Ko očesa odženejo do višine 20 cm, odstranim vse odganjke, razen dveh, ki rasteta najbolj navpično. Ob poletni rezi pa odstranim še enega. Edini, ki ostane pa bo verjetno prišel do želene višine. A, kot sem omenil zadnjič, ga je potrebno nežno privezovati vsake dva dni, da se ne prične ovijati okoli opore.
-
Še enkrat bi prosil za kako mnenje
Oldi je napisal/a: |
Kako je z rezanjem vej nad mestom ploščičnega cepljenja, mislim ker zelo močno solzi, če ga režeš v zapovedanem času, to je ob brstenju. Razmišljam, da bi ga že sedajle. Gre za staro drevo, ki sem ga cepil na vsaj 10 mestih in tudi če se nič ne prime in vse porežem, se mu ne bo nič poznalo. Gre za dedca. |
-