Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Pomoč pri izbiri vrtnice

Moderator: Melona

doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Ima jo tudi Bierkreek kjer bo naročala TanjaTT, drugo ime Aschermittwoch, zelo dolg climber.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Tudi jaz sem to Ash gledala včeraj, ko jo je objavil na FB, ampak vem, da se take barve pojavijo izključno v določenih pogojih._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ima kdo od vas Petrovičevo vrtnico Gilda? Na spletu sem našla fotografijo, ki je v sredini ciklamne barve, okoli pa bel. Na strani Help Me Find so pa kar tri variante te vrtnice. Zato me zanima, kakšna je Petrovičeva. Sem iskala na njegovi strani, pa ravno Gilde nisem našla.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Meni je pri srcu serija Carruthovih viola, pa Nizozemec nima vseh.... Rolling Eyes_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Vtipkaj v Google Rose Geschwind Gilda pa boš našla Petrovičevo varianto.
Uporabniški avatar
Plamenka

Hvala. Potem je v redu, to je tista, ki sem jo mislila. Wink
irenakk

Odgovor Napisal/-a irenakk »

Drugače pa jo ima tudi Petrović na sliki: Gilda

Nekaterih nima na njegovem glavnem seznamu, ampak na seznamu BONUS
Uporabniški avatar
Plamenka

Hvala! Tega bonusa seveda nisem niti opazila. Gledala sem glavno kolekcijo, pa vpisala v iskalnik. Wink
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Koliko pa je dostopen bonus?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
suzianna

Odgovor Napisal/-a suzianna »

Jaz lahko pohvalim mojo purple vrtnico - hibridno ponavljalko Duke of Edinburgh. Od trenutka ko je bila posajena lepo raste in cveti, sploh glede na razmere v kakrsnih raste pri meni, precej prepuščena sama sebi. Trenutno nima cvetov, nastavlja pa polno popkov. Premalo jo spremljam, da bi lahko trdila koliko pocvita sicer. Zelo lepo, čeprav ne zelo močno, diši in listje je zeleno in zdravo, kar sta vsaj zame pomembna kriterija. Zaradi stiske s prostorom jo spomladi čisto preveč v živo porežem, pa je tudi to ne moti zelo.
Čisto nasprotje je pri meni Falstaff. Letos, četrto leto, je odprla prvi in edini cvet doslej, prva od vseh je pikasta in gola, in s svojimi tremi vejicami nikakor ne more nikamor.
Sta pa obe Petrovičevi, enako stari in enako pogledani. Kdo bi vedel.

Lp
Odgovori