Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Monarda - monarda

magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Je narobe, sigurno je treba popravit.
Našla sem ta tekst, le eno od njenih imen je zlata melisa.

http://zdravplanet.blogspot.com/2008/11/monarda-krlatna-monarda-didyma.html
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

iris

Odgovor Napisal/-a iris »

Pozdravljeni ljubitelji lepih rožic,

občudujem vaše lepe monarde , do danes sploh nisem vedela , da obstajajo tudi bele , so krasne v vseh barvah , na mojem vrtu pa žal ne uspevajo , ker potrebujejo kar dosti vlage , da zacvetijo , te pa na žalost na mojem vrtu sredi poletja močno primankuje.
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Zdajle sem prvič več prebral o njej. Če ima rada nekoliko vlažnejše, bi mogoče uspevala na moji gredici. Je možno dobiti kakšno korenino jeseni prosim? Če ne, lahko tudi seme.
doli

V moji knjigi 60 najboljših piše tako
Monarda dydma ali Rimska meta -
poleti posejano seme rado kali, razmnožujemo pa jo lahko tudi spomladi z deljenjem korenin in jeseni s potaknjenci.
Sušimo jo v temi, da ohrani barvo.
Sesekljane liste in cvetove lahko dodamo solatam in svinjskemu mesu.
Najbolj priljubljen je čaj, znan tudi kot čaj oswego, ki je tradicionalna pijača severnoameriškega indijanskega plemena Oswego.
Cvetovi so od bele do rožnate, purpurne in rdeče barve. Vse ostalo je že napisano.
Semena moje bele in vijoličaste z veseljem pošljem bilo komu, bi pa rada semena purpurne in rdeče.
žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

Pri nas rečemo temu plevel. Jih je povsod po poljih dovolj._________________LP Žižola
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

žižola si prepričana? Mislim, da se motiš in si jo zamenjala s katero od drugih ustnatic.
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Ima oz. bo imel mogoče kdo seme vijolične in bele monarde?
doli

Sonceluna semena ti lahko pošljem jaz.
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

O super. Najlepša hvala! Povej kaj ti pošljem v zameno. Ti javim na zs naslov.
Odgovori