Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Allium ursinum - čemaž

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Zaenkrat se še drži... Najzgodnejši so se že zbudlili.

_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Očitno mu zelo ustreza, saj se je lepo razširil. Tudi pri meni že takole kuka na plano.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

brbr je napisal/a:
Jaz sem ga posadila na vrt, pod lesko. Mu zelo odgovarja, le krvavi boj bije z regačico... Se bojim, da bo potegnil "ta kratko".

Regačica je super dodatek solati... tako da, brbr, "pomagaj" mu,... - čemažu.
brbr

Hvala, Mravlja. Saj jo dodajam solatam, a je je odločno preveč. Si mi pa dal idejo. nabirala jo bom samo pri čemažu. Mogoče mu bo vsaj malo v pomoč.

Ja, tudi regačica že kuka iz zemlje. To so same korenjaške rastline Very Happy_________________naredimo svet lepši
brbr

Te dni intenzivno pospravljam po vrtu. Tako sem zašla tudi pod lesko, kjer raste čemaž. In glej ga zlomka - zelene špičke že kukajo izpod listja.... Glede na lansko leto prehiteva skoraj za en mesec..._________________naredimo svet lepši
MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

Tudi mi smo ga prejšnji vikend že nekaj malega nabrali v gozdu. Tile drobižki so zelo močni.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Letos je pri nas zelo zgoden. Pod lesko sem čez zimo pustila ležati odpadlo listje. Včeraj sem ga pograbila in spodaj je že vse polno špičk. Very Happy
brbr

A veš, Muha, da sem včreraj imela v mislih, da bi malo pogrebla po listju pod lesko, da bi videla ali se pri Čemaževih že kaj dogaja. Pa sem si rekla, daj no, dvoli rastlinam, da se dobro odpočijejo..._________________naredimo svet lepši
brbr

No, zdaj so pa tudi pri meni čemaži pokukali izpod listja. Tako bomo lahko pojedli preostanek lanske zaloge (zamrznjene) in se spravili nad svežega._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Tudi, če zmanjka lanskega česna, bo solata lepo začinjena:

Odgovori