Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paulownia tomentosa - navadna pavlonija

Odgovori
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Še moje paulownie, sejane po navodilih ter semenih od Dajmarja, torej semena samo posuta po zemlji, navlaženo in postavljeno v propagator k paprikam...
Stanje po 14dneh je sledeče, trenutno 7 od 9.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Lepo! Drugim to ne gre.
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

Jaz sem očitno pretiraval s količino semen Embarassed . Sedaj jih imam v pladnju od čevapov verjetno več kot sto, dobra 2 cm visokih Embarassed
malcek

Odgovor Napisal/-a malcek »

Jaz imam eno brežino pa bi tudi dal par pavlonij noter. Dajmar te lahko prosim za seme?
Dajmar

Pošlji naslov na ZS.
TwityPity

Kot kaže je treba biti samo malce potrpežljiv, pa je kaljivost tudi 100%. Zaenkrat so še vedno v kalilniku, da se še zadnja "postavi na noge".

Stanje po 25 dneh:
Dajmar

Avgusta letos jih posadiš na stalno mesto, ne pozabi zalivat, aprila 2019 odrežeš tik tal in boš jeseni 2019 imel trimetrske pavlovnije, maja 2020 obriješ spodje poganke in pustiš samo vrhnjega.
malcek

Odgovor Napisal/-a malcek »

Zakaj pa je dobro narediti nizki rez?
TwityPity

Dajmar hvala za nasvete, in potem jeseni 2020 pričakujem kaj, 6m paulownijo? Very Happy
malcek, predvidevam da zato da se še bolje ukorenini in da odžene s polno močjo?
bojanp

Odgovor Napisal/-a bojanp »

Mogoče 6m ravno ne,5m pa skoraj sigurno
Odgovori