Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ptičje gnezdilnice
Lani jeseni smo po nasvetu na strani DOPPS odstranili gnezdo iz valilnice za siničke in jo očistili. Par dni nazaj gre mož pogledat, če že kaj znašajo novo gnezdo in najde kompletno tlo dobre 3 cm na debelo tapecirano z mahom.
Po dlačicah sodeč sumimo, da si jo je prisvojil polh. Mišja gnezda so drugačna.
Po dlačicah sodeč sumimo, da si jo je prisvojil polh. Mišja gnezda so drugačna.
Imam nameščeni tudi dve gnezdilnici blizu hiše in vsako leto je borba okrog njih. Letos so obe, kot običajno, zasedli poljski vrabci, potem pa se bodo v eno verjetno naselile velike sinice. Se pa zgodi, da v aprilu prileti vijeglavka, deložira stanovalce (zmeče gnezdo) ven in se vseli nazadnje ona. Vse tri vrste uporabljajo enak premer luknje na gnezdilnici. Kdor zadnji pride dobi medaljo.
Pri nas je pred leti neki "ptičjeslovec" in obročkar namestil nekaj gnezdilnic z različnimi odprtinami in nadvse priporočal, da jih redno čistimo. In smo jih. Česa vse ne porabijo ptice v urbanem naselju za svoja gnezda! Med drugim delce plastičnih vrečk, za najbolj razvajene "princeske" so pa nakradli volno iz moje zastirkle._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Hja, problem je, ker imam jaz bolj kot ne nenavadne gnezdilnice. Stare slive in jablane, ki jih navrtal detelj ,sem odrezal v višini dveh metrov, in takšne imenovane stebre, kar k drevesom ob gozdni rob postavil, z odprtino proti travniku. Steber pa zadrotal k prvi drevi. Pol je te zadeve težko čistiti.
Mislil sem, da živali same to čistijo
Mislil sem, da živali same to čistijo