Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Skalnjaki

Border

Odgovor Napisal/-a Border »

Ja, mal mi dela preglavice lepljenje slik...
Lužo ni problem narediti, samo načrt in lega, da ni na udaru sonca celi dan. Globina najmanj 80cm,da riba preživi zimo. Najboljše je, da imaš tudi plitvinio, da lahko ptički pijejo in se kopajo. Seveda mora biti veliko zelenja v vodi, da se postavi sistem, ki pripomore na ostale dejavnike, da je voda bistra in ni zelenih alg...
Moram pa reč, da je lepo gledati zgodnje jutranje ure kaj delajo ptiči...
Border

To je pa se ribiski cuvaj.Nevem kako obrniti sliko.
Nikakor nisem mogel pomanjsati slike zato sem jo zamenjal Crying or Very sad
Nazadnje urejal/a Border 25 Mar 2018 13:05; skupaj popravljeno 1 krat
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

res je zelo pomirjajoče gledati ko se ptički umivajo in uživajo ob tem. zaenkrat nimam namena imeti rib. mogoče bi temu rekla večji napajalnik in kopalnik za ptice in ježince. nekako v razmeri 1,5mx1,5m , mogoče malo več. vem da je pritlehno a v vsakem primeru za določene ptičke predvsem za ježince v primerjavi s posodami katere imam nastavlje na večjih krajih bo gotovo užitek. ob tem me skrbijo mačke, ker jih je na vasi veliko in nagon lovca ni za zanemariti. kaj mi svetuješ? na sliki je tvoja Urša mokra. ali to pomeni da se zapodi tudi v vodo da bi ujela ribo. to, mačke so mi za enkrat največji problem. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Border je napisal/a:
.Nevem kako obrniti sliko.

Stran shrani.si ima pod "Dodatne možnosti" poleg pomanjšanja slik tudi možnost obračanja. Če klikneš puščico za padajoči meni, lahko izbereš v katero smer naj se obrne.
Border

Hvala Confused
Border

voda je napisal/a:
res je zelo pomirjajoče gledati ko se ptički umivajo in uživajo ob tem. zaenkrat nimam namena imeti rib. mogoče bi temu rekla večji napajalnik in kopalnik za ptice in ježince. nekako v razmeri 1,5mx1,5m , mogoče malo več. vem da je pritlehno a v vsakem primeru za določene ptičke predvsem za ježince v primerjavi s posodami katere imam nastavlje na večjih krajih bo gotovo užitek. ob tem me skrbijo mačke, ker jih je na vasi veliko in nagon lovca ni za zanemariti. kaj mi svetuješ? na sliki je tvoja Urša mokra. ali to pomeni da se zapodi tudi v vodo da bi ujela ribo. to, mačke so mi za enkrat največji problem. lpvoda

Ponavadi so pticki pri kopanju malo bolj pazljivi,seveda se pa lahko zgodi,da je kaksen malo manj pozoren in to je lahko usodno.Po opazovanju vem,ko se pticki navadijo na napajalnik in njeno okolico z prisotnostjo mack instiktivno postanejo bolj pozorni na nevarnost.Nasa Spela se pa rada malo zmoci,ribe pa samo opazuje in jih pusti primiru. [/code]
Border

To sta pa se preostale clanice
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Border, izredno lepe, a si mogoče šel na rastavo mačk (rastavišče Bežigrad)?

sicer o mačkah in dugih živalicah imamo posebej predelnik. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Border

Ja saj vem za to razstavo pa nismo bili. Hvala za opozorilo sem potem opazil forum domače živali. Laughing
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

No, ko ste že skoraj "mačji". Ali te bela sliši ali ne? Jaz imam kratkodlako in je gluhonema.
Zakaj jo imaš na povodcu? Morda ravno zaradi sluha, če ga nima?

Sicer pa. Ribnik je čudovit, sploh z mačko.
Odgovori