Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Krompir - Solanum tuberosum L.

Odgovori
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

A je potem kdo že letos sadil krompir ?
Kalčki so idealni, temperatura zemlje pa še ne ...
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

AB, letos ga bomo pozno sadili - tako kaže. Zdaj je še odločno premrzla zemlja. Na Primorskem je pa drugače. Sem konec tedna videla kar precej "grebenastih" njiv..._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Današnje jutranje temperature zemlje na merilni postaji Lj. Bežigrad: 5,3 / 6,1 ( 5cm / 10cm ).
Še 3 stopinje je treba počakat, menda ...
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

No, pa sem se odločila. Letos bom imela Anuschka in Avanti od Roko podjetja. Bomo videli izplen.
Irena
brbr

Včeraj sem na vrt posadila zgodnji krompir Colomba. Nekaj dni kasneje kot lani... Upam, da ni prekmalu.

_________________naredimo svet lepši
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Jaz sem kupila po 10 kg 6.3. Adoro in Rudolfa. Adora je na toplem zaradi kalčkov, Rudolfa pa hočem včeraj stresti iz vreče v gajbico - VES GNIL, samo na zunanji strani je bilo nekaj v redu krompirja. Kaj takega pa še ne!
Lani sem nesla nazaj Adoro, ker je imela rjave kroge, pa so imeli vso tako in naj ne bi bila kužna.
Letos pa to! Sedaj bom morala v akcijo po krompir. Sredi aprila!
Evil or Very Mad_________________Lp, Živa
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Brbr,
ga boš pokrila tudi?

Irena
brbr

Živa, kje si pa kupila krompir? Čudno, da je zgnil Shocked
Irena, seveda, sem ga tudi pokrila. Zdaj ga dež zaliva, potem bom površino še zaščitila z lanskim listjem._________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Zna biti, da je krompir bil skladiščen kje (ali pa ob prevozu), da je pomrznil v tistih res hudo mrzlih dneh.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Adora je v redu, Rudolf pa gnil. oba sta bila v garaži, kjer skladiščim čebulo, česen, jedilni krompir. Do sedaj ni nikoli zgnil, sedaj pa to. Ga bom peljala nazaj v KGZ Loka._________________Lp, Živa
Odgovori