Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Zelena solata - Lactuca sativa
Krizantema je lani rekla, da ne ločuje zimskih solato od ostalih, kar ostane na njivi, spomladi raste naprej. Ko je skopnel sneg, sem videla, da je nekaj sadik majske kraljice, ki so se same zasejale, preživelo zimo. Jeseni sem nekaj sadik drugih solat, ki so se zasejale na enak način (ker je bila suša, semen nisem pobirala, pustila kar na njivi), presadila v plastinjak in so tudi obstale.
Krizantema ima prav, tudi nezimske solate preživijo zimo._________________Lp, Živa
Krizantema ima prav, tudi nezimske solate preživijo zimo._________________Lp, Živa
Ja, letos so jo rastline na planem dobro odnesle, ker so bile v času mraza pokrite s snegom.
Lani, recimo, ko je bilo precej časa zelo hladno, a brez snega, so mi ves solate škrišnile. Tako pod plastićnimi pokrovi, kot na vrtu.
Moje zimske solate zdaj hitro odganjajo in bodo na vrsti za v skledo takoj, ko se najemo regrata in motovilca. No, pa tudi radič mora še priti na vrsto... Še dobro, da smo pri hiši veliki potrošniki raznih solat.
Za kasnejšo rabo pa vzgajam tri generacije solanih sadik. Januarska setev Canaste je že prepikirana v cvetlično korito in v topli gredi na terasi čaka na odhod na vrt.
Drugi dve setvi - Ljubljanska ledenka in Mariola, pa sta še v lončki od kisle smetane. Sta še majhni._________________naredimo svet lepši
Lani, recimo, ko je bilo precej časa zelo hladno, a brez snega, so mi ves solate škrišnile. Tako pod plastićnimi pokrovi, kot na vrtu.
Moje zimske solate zdaj hitro odganjajo in bodo na vrsti za v skledo takoj, ko se najemo regrata in motovilca. No, pa tudi radič mora še priti na vrsto... Še dobro, da smo pri hiši veliki potrošniki raznih solat.
Za kasnejšo rabo pa vzgajam tri generacije solanih sadik. Januarska setev Canaste je že prepikirana v cvetlično korito in v topli gredi na terasi čaka na odhod na vrt.
Drugi dve setvi - Ljubljanska ledenka in Mariola, pa sta še v lončki od kisle smetane. Sta še majhni._________________naredimo svet lepši
pika je napisal/a: | ||
|
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Pretekle dni, v časih za list, sem se ukvarjala z mojimi solatkami na terasi. Na vrsti so bile vse faze pridelave: sejanje v lončke, pikiranje v cvetlična korita in flancanje tudi v cvetlična korita. Na gredo bodo šle flance, ki sem jih zdaj prepikirala v cvetlična korita.
Pa še delo v sliki:
setev za prihodnost: kapusnice in solate
solata posejana 8.3.. godna za pikiranje
malo kasneje - prepikirana v cvetlično korito
solata in zelene kolerabice posejane 22.1., prepikirane 9.3., godne za flancanje...
solata je šla v cvetlična korita...
kolerabice pa na vrt._________________naredimo svet lepši
Pa še delo v sliki:
setev za prihodnost: kapusnice in solate
solata posejana 8.3.. godna za pikiranje
malo kasneje - prepikirana v cvetlično korito
solata in zelene kolerabice posejane 22.1., prepikirane 9.3., godne za flancanje...
solata je šla v cvetlična korita...
kolerabice pa na vrt._________________naredimo svet lepši
brbr zelo spodbudna so tvoja dejanja. iz prakse povej ali jajčne lupinice kot kaže slika zares odženejo polže ? predstavljala sem si, da je potrebno potrosit veliko več zdrobljenih lupinic širše in na debelejše, ker če bi recimo bilo večdnevno deževje jih zatolče v zemljo. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Voda, jaz sem jajčne lupinice natrosila tako za vask slučaj. Kljub veliki zaraščenosti vrta nimam večjih problemov s polži. Mislim, da tudi zato, ker je na vrtu veliko kosov, ki jedo (preverjeno) tudi majhne polže. Zadnjič sem opazovala enega, ki je toliko časa drsal polžjo hišico (cca 1cm v premeru) po zemlji, da je končno iz nje potegnil ubogo živalico in jo pohrustal._________________naredimo svet lepši
-
O, Muha, pri tebi pa vlada res naravno ravnovesje, vse gre svojo pot...Morda veš, katere sorte so se zasejale?
Enkrat si mi poslala (ne vem če lani ali celo že predlani?) polno kuverto (veliiiko) semen. Šele letos sem vse posejala. Med njimi je bil solkanski radič, oba, zelenega in rdečega imam že kar lepega, potem razne druge solate: mira, štrucarka, mamola, hrastovlist. Tega poznam, za štrucarko sem odkrila, da je to tip solate z odprto glavo,ne najdem pa nič o miri in mamoli. Danes sem vse pikirala v platojčke, pa me zanima, kaj bo zraslo (mislim, da so bila semena od Tajane).
Kar prav pride, da sem bila pridna in napikirala veliko doma posejanih solat: s canasto in endivijo malan oskrbujem tiste, ki so ostali brez. Po hudem neurju in toči je iz trgovin v momentu izginila vsa solata (sadike), ker so ljudje na novo sadili._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Enkrat si mi poslala (ne vem če lani ali celo že predlani?) polno kuverto (veliiiko) semen. Šele letos sem vse posejala. Med njimi je bil solkanski radič, oba, zelenega in rdečega imam že kar lepega, potem razne druge solate: mira, štrucarka, mamola, hrastovlist. Tega poznam, za štrucarko sem odkrila, da je to tip solate z odprto glavo,ne najdem pa nič o miri in mamoli. Danes sem vse pikirala v platojčke, pa me zanima, kaj bo zraslo (mislim, da so bila semena od Tajane).
Kar prav pride, da sem bila pridna in napikirala veliko doma posejanih solat: s canasto in endivijo malan oskrbujem tiste, ki so ostali brez. Po hudem neurju in toči je iz trgovin v momentu izginila vsa solata (sadike), ker so ljudje na novo sadili._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)