Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čja, tole pa ne drži glih. Varstvo koščičarjev traja od začetka brstenja pa do prve polovice maja, odvisno od zorenja češenj ( karenca ). Je treba upoštevati, da nam škropivo zanaša na ostalo zoreče sadje.
S čim je treba tretirati višnje, da na njih ne bo uši in posledično mravelj? Kdaj naj prvič poškropim? Kako pogosto je potrebno škropiti in kdaj zadnjič? Bi bil sodin pripravek ok?
Predspomladansko škropljenje proti škodljivcem opravimo ob brstenju, ko se pokažejo konice listov ( faza mišjega ušesa).Trenutno je registrirano sredstvo Frutapon ( parafinsko olje ). Vse ostalo, če se mene vpraša je zguba časa in denarja.
Proti ušem in mravljam zaleže pravočasno lepljenje lepljivega traku okoli debla._________________LP -------------------------------------------------- Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Predspomladansko škropljenje proti škodljivcem opravimo ob brstenju, ko se pokažejo konice listov ( faza mišjega ušesa).Trenutno je registrirano sredstvo Frutapon ( parafinsko olje ). Vse ostalo, če se mene vpraša je zguba časa in denarja.
A Frutapon lahko kupi vsak ali je treba imeti kakšno licenco? Parafin sicer dajemo v ušesa, a ne, tako da se mi to ne zdi kaj škodljivega. Kdaj pa je pravi čas za lepljenje trakov okoli debla? Hvala.
Trak nalepimo, ko se začnejo odpirati brsti in mravlje začnejo z aktivnostjo. V tem času se iz jajčec izlegajo tudi uši. Frutapon je dovoljen tudi v ekološki pridelavi.