Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2018
- lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Včeraj so šla v zemljo moja semena dvanajstih sort paradižnika, enega čilija, pora, čebule, zelene, ohrovta in rumene kolerabe.
Malo sem danes vse skupaj dala na sonce, da je pogrelo zemljo, zdaj pa stojijo v topli dnevni.
To je bilo moje prvo letošnje sejanje, pa ne zadnje.
Saj zdaj je čisto malo, ko so v zemlji semena, ampak ko bodo rastlinice pognale in se razrastle, bo pa "Joj, kam bi del..." _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Malo sem danes vse skupaj dala na sonce, da je pogrelo zemljo, zdaj pa stojijo v topli dnevni.
To je bilo moje prvo letošnje sejanje, pa ne zadnje.
Saj zdaj je čisto malo, ko so v zemlji semena, ampak ko bodo rastlinice pognale in se razrastle, bo pa "Joj, kam bi del..." _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
moja opažanja so: semena katera zbiramo za shranjevanje je priporočljivo shranjevati iz plodov kateri so dozoreli sredi sezone. namreč opažam, da semena shranjena prej ali kasneje kalijo slabše oz kasneje.
danes je idealen dan, da damo sadike paradižnikov ven na privajanje za cca 20 min - direktno na sonce, ker ni močno. jutri, če bo tako za 15 min več in tako nekaj dni zaporedoma-vedno malo dlje časa. enako čilije, paprika pa za polovični čas, ker so rastline nežnejše i zato naj bodo za prvič v polsenci. če je tako vreme kot danes ni potrebno jih dajat v polsenco. lpvoda
PS: moji so že bili na aklimatizaciji ta tretjič._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
danes je idealen dan, da damo sadike paradižnikov ven na privajanje za cca 20 min - direktno na sonce, ker ni močno. jutri, če bo tako za 15 min več in tako nekaj dni zaporedoma-vedno malo dlje časa. enako čilije, paprika pa za polovični čas, ker so rastline nežnejše i zato naj bodo za prvič v polsenci. če je tako vreme kot danes ni potrebno jih dajat v polsenco. lpvoda
PS: moji so že bili na aklimatizaciji ta tretjič._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Se vam priključujem, malo pozno, ampak .....
http://shrani.si/f/1v/v2/2X2hXr1k/0071.jpg_________________mfranc
http://shrani.si/f/1v/v2/2X2hXr1k/0071.jpg_________________mfranc
muha je napisal/a: |
Če se bo vreme še naprej tako obnašalo, kot doslej, si sejal ravno pravi čas. Mi vsi pa v svojo škodo prehitevamo . |
Meni jih je izpred 10 dni prišla samo polovica ven, ne vem, v čem je štos. Kot da tisti, ki so že, onim drugim sporočajo, da nima pravega smisla
(Ampak od zdajle naprej bo en teden super - ker sem ravno šel nazaj iz MS v LJ, ker zaradi stalnega dežja nisem mogel nič več postoriti.)
pri meni je pravilo, da najprej spoznam navade rastlin in živali (tudi ljudi) in jih nikoli ne razvajam v smislu pomehkuženja. življenje jemljem ostro kot oster čili katerega je potrebno znati zaužit. paradajzi so se lepo prilagodili tudi dežju- (preberi natančnejše pri paprikah). lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)