Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

Odgovori
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Ima kdo kako ideja, kako obrezati cepljeni kaki http://forum.gartlc.si/gartlc-about561-0-asc-630.html
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Jutri naj bi za nekaj časa(vsaj 10 dni, kolikor pač sežejo srednjeročne napovedi) zaključili z negativnimi jutranjimi temperaturami. Čas bo za ceplenje
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Letos bom tudi jaz prvič to delala - me sosed malo poučuje. Na mojo breskev bom cepila češnjo Smile.

Irena
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Začni z jabolki. Češnja ti bo vzela veselje.
krnekdo

Irena je napisal/a:
Letos bom tudi jaz prvič to delala - me sosed malo poučuje. Na mojo breskev bom cepila češnjo Smile.

A tole drugače sploh gre skupaj?
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Sem nameraval cepit v začetku prihodnega tedna pa vidim, da so jablane in hruške še v fazi mirovanja. Bom za kak teden prestavil cepljenje...
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Irena je napisal/a:

Irena

Če so to glede znanja cepljenja sad izobrazbe tvojega soseda, naj te kar naprej izobražuje, mogoče ima še kakšna druga znanja. Takšni fenomeni so v naši državi zelo dobrodošli. Mislim da so manjkajoči člen od vlade naprej.
lp. Vinkoz Laughing
krnekdo

papasmrk je napisal/a:
Sem nameraval cepit v začetku prihodnega tedna pa vidim, da so jablane in hruške še v fazi mirovanja. Bom za kak teden prestavil cepljenje...

Pa si odrezal kakšno vejo? Ker les je brez skrbi že fajn moker.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Jaz sem par dni nazaj cepil šmarno hrušico.
Brsti na podlagi so že na pol odprti.
Cepil sem sorto Northline na lanske sejančke, in pa na tri leta stare grme, ki imajo močne enoletne poganjke iz tal.

Drug teden cepim še rumene drene in ostalo._________________Aljaž Plankl
http://vrtbrezprekopavanja.si/
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

krnekdo je napisal/a:

Pa si odrezal kakšno vejo? Ker les je brez skrbi že fajn moker.

Danes sem šel na ogled in popki na hruškah se že kar fajn napenjajo tako, da se sezona cepljenja jablan in hrušk lahko počasi prične. Na asimino bom pa sredi aprila poskusil nekaj nacepit.
Odgovori